Alex

Már szervezik a 2005-ös WCG-t

World Cyber Games rendezőbizottsága véglegesítette és egyúttal be is jelentette annak a nyolc játéknak a nevét, amelyekben a versenyzők indulhatnak a novemberben Szingapúrban meg­ren­de­zendő világverseny döntőjén.

A nyolc játékból hat PC-, kettő konzol-játék. Bár a versenyen játszható játékok száma nem változott az elmúlt évhez képest, az Unreal Tournament és a Project Gotham Racing 2 helyére egy PC-s valósídejű stratégia, a Warhammer 40,000: Dawn of War (Warhammer 40K), illetve egy konzolos akciójáték, a Dead or Alive Ultimate került. Az utóbbi az első akciójáték a WCG történetében.

  • PC: StarCraft: Brood War - RTS, WarcraftⅢ: Frozen Throne - RTS, Warhammer 40,000: Dawn of War - RTS, Counter Strike: Source - FPS, FIFA 2005 - sport, Need for Speed: Underground 2 - sport
  • Konzol: Halo 2 (Xbox) - FPS, Dead or Alive Ultimate (Xbox) - akció

    A Warhammer 40K-t tavaly szeptemberben mutatták be az Egyesült Államokban. A játék idén először szerepel a WCG játékainak listáján és az új generációs RTS játékok típusához tartozik. A játékot a hozzáértők a Starcraft utódának tartják, tavaly a a Game Spy az általa legjobbnak tartott 20 játék közé választotta. A Dead or Alive Ultimate, a Dead or Alive sorozat legújabb része idén a konzol-játékok között kap szerepet a bajnokságban. Októberi bevezetése óta a játék az Xboxnak elnyerte a killer triple-A besorolást, és megjelenése óta világszerte nagy népszerűségnek örvend.

    A WCG rendezőbizottsága az akciójáték bevezetésétől azt várja, hogy a rendezvényen részt vevő játékok száma tovább növekszik. Korábban kizárólag RTS, FPS és sport típusú játékok szerepeltek az eseményen. A játéktípusok repertoárjának bővítése a szervezők szerint intenzívebb szórakozást ígér a nézők számára is.

    A WCG hivatalos játékainak kiválasztása előtt a rendezőbizottság számos országban online kutatásokat folytatott a játékosok és közösségeik körében, továbbá szakértők véleményét is kikérte, hogy a végleges döntésnél a játékosok igényeit és a világ játékpiacának trendjeit is szem előtt tarthassa. A felmérésekből kiderült, hogy komoly igény van a korábbi, főként FPS-típusú játékokból álló paletta gazdagítására, és a már említett, új típusok felvételére. Kiemelt figyelmet kapott az újságírók technikai ellátásának javítása, valamint a sportesemény-jelleg biztosítása is.

    A WCG 2005 hivatalos játékainak bejelentését követően a rendezőbizottság minden egyes játék esetében tájékoztatni fogja az esemény helyi szervezőit a szabályokról és a játék menetéről, a nemzeti selejtezők zökkenőmentes lebonyolítása érdekében. A bejelentés egyben üzenet a rendzvényen résztvevő országok számára, hogy kezdjék meg az országos bajnokságok szervezését, amelyek alapján eldől, hogy az egyes országokat ki képviseli majd a novemberi világversenyen. A legkorábban márciusban induló online és offline országos selejtezők közel 1,25 millió játékost érintenek világszerte.

    A World Cyber Games 2004 San Francisco-i döntője volt az első a játék történetében, amelyet külföldön rendeztek. Ennek sikerére alapozva jutottak a szervezők arra az elhatározásra, hogy a 2005 novemberében megrendezendő öt napos döntőre Szingapúrban kerüljön sor, a Szingapúri Gazdasági Fejlesztési Tanács (Singaporean Economic Development Board) aktív közreműködésével. Az ICM, a World Cyber Games központi szervezője még nagyobb hangsúlyt fektet a világ legnagyobb e-sport-fesztiváljának idei döntőjére, amely egy igazi ázsiai informatikai nagyhatalom területén kerül megrendezésre. A verseny döntőjében 70 részt vevő ország 800 játékosa méri össze tudását.
  • Hozzászólások

    A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
    Bejelentkezéshez klikk ide
    (Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
    • stukov #40
      Warhammer 40k másodszori nekifutásra elég jónak tünik. Még csak space marinokkalnyomtam, de van benne 2-3 egység amivel le lehet túrni a pályát, a gép túl hülye ahhoz, hogy esélye legyen. Iszonyat nagy tűzerő van benne. A StarCraft-nak azért a StarCraft 2 lesz az utóda:)

      Far Cray-t meg haggyuk, olyan mint az NFSU csak fps-ben.
    • DoNLeoN #39
      "hulladék CS" ????
      A korral való együtthaladáshoz annyit füznék, hogy a CS mára majd olyan tradicionális game, mint a StarCraft. Többen játszák egyszerre online, mint az összes többi FPS-t együttvéve! És tradicionális, de mégis egy modern engine-re átültették! És nagyon jó játék... "Ennyi ember nem tévedhet" :DDD
      Nem rossz a WCG. Meg Singapurba mennék szivesen... :DD
    • Dredd #38
      Teljes mértékben egyetértek. Arra hívnám fel minden fikázó figyelmét, hogy próbáljanak együtt haladni a korral, amiben benne élnek! Ha van egy kislakult "stratégia" fogalmuk, próbálják leporolni és a ma követelményeihez igazítani. Könyörgöm, a StarCraft olyan régi, hogy szvsz nemsokára kiadják telefonra! Megértem, hogy ha valaki még mindig a pII-esével nyomja otthon, mert egy Warhammer40k el sem indul a gépén, az szereti, anno én is évekig játszottam vele, de be kell látni, hogy ez a játék már a -dicsőséges- múlt. A Warhammer 40k szerintem tökéletesen visszaadja azt a hangulatot, ami a Warhammer univerzumra jellemző; nyilván ha valaki nem olyvasott egy Ian Watson könyvet sem, annak fingja sincs róla. Nem beszélve arról, hogy kinézetben nem is lehet összehasonlítani az SC-vel, mintha egy trabantot viszonyítanánk egy új peugeot407-hez.
      Engem elkeserít, hogy a PC-s szekcióban ennyi RTS van, és FPS csak egy, az is a hulladék CS. Nem értem, miért nincs egy ET, BF42, DC, BFV, neadjisten BF2, valami olyan FPS, ami megüti a színvonalat, és nem egy sokéves motorral ellátott gagyi játék mint a CS.
    • Sliders #37
      Elmehetnek a faxomba, az UT-t nem tom miért kellett kivenni a WCG egyvszar
    • Duddits #36
      És a Far Cry!?? Simán megérdemli! Még most is egy csomóan játszák!
    • onoff #35
      Úgy látom igen nagy divat lett az "Én is azt mondom hogy szar az XY játék, mert az előző hozzászóló is ezt mondta, ezért én is azt mondom"

      Szóval igenis jó hogy a Warhammer40k felkerül a listára, megérdemli. Igen sokat játszom starcraftot a mai napig (98-tól), a Warhammerrel is megjelenés óta. Megérdemelték hogy megvegyem őket eredetiben.
    • Mice #34
      hát ha neked kevés a 20/20...
      orkoknál amúgy 100/17 aszem

    • unknown nick #33
      Ugy tudom nincs PSX atirata. 7 eve jelent meg NeoGeo-ra.
    • Stormreaver #32
      Hát az UT-t én is nagyon sajnálom, de sajnos itt is ugyanazok a piszkos anyagi okok játszhattak közre mint a CPL-nél, amikor átváltottak a Painkillerre.
      Sajnos a kiadó-váltás miatt került le az Ut2004 a nagyobb versenyekről, hiába van mögötte 500x akkora community meg pro-játékos bázis mint mondjuk a Painkiller mögött.
      Az ATARI már nem akar pénzt pumpálni egy olyan sorozat népszerűsítésébe, amelynek újabb részei felett elvesztette a kiadási jogokat, az új kiadó, a Midway, pedig nyilván nem fog a korábbi ATARI féle Ut2004-nek reklámot csinálni :/
    • Aquli #31
      unknown nick: Ez az általad említett bunyós játék milyen konzolra van? Ha psx-es, akkor nem tudsz linket ahonnan le lehetne tölteni?