Rónai György

Hódítanak az online játékok

Ma már a játékosok csaknem 90%-ának van online játékra alkalmas gépe. Az internethez csatlakoztatható konzolok, és a PC-t használó játékosoknak azonban mindössze a 60%-a használja ki ezt a lehetőséget. Ráadásul közülük is a nagy többség inkább a PC-t részesíti előnyben, ha internetes játékra kerül sor.

Ezeken az adatokon kívül a játékosok jó 10%-a már csak és kizárólag mobil megoldásokkal játszik online, nem pedig az arra alkalmas konzolok (PS2, Xbox), vagy a PC segítségével.

"Az online játékok gyökerei egészen 1990-re mutatnak vissza, amikoris az internet a kereskedelmi forgalomban elérhetővé vált, tehát nem csoda, hogy a PC még mindig jelentős előnyt élvez az online játékok terén" - mondta el Richard Ow, az NPD ipari elemzője. "Másrészről azonban a mobil alapú játékipar - amely ugyancsak igen jelentős hatással van a piacra - 10%-os felhasználói bázist tudhat magáénak, ami igazán kiemelkedőnek mondható. Manapság, hogy a legtöbb mobil platform is képes lesz már online játszásra, ha az online játékosok szemszögéből nézzük lassan konkurenciát jelentenek majd a konzolok számára is."

A játékosok körében nagyjából 60-40%-os az eloszlás, itt az előbbi jelenti az online, utóbbi az offline játékosok arányát. A PlayStation 2 és az XBOX tulajdonosokra ennek pont a fordítottja igaz, ugyanis ha csak őket nézzük, nekik csak a 40%-uk használja online játékra a konzolját. Az elemzés szerint a mai 13 és 44 éves közötti játékos közönségben csak éppen-hogy vannak többségben a férfiak (53%). Ezt az arányt is a PC/Mac játékosok húzzák, de a PS2 és XBOX felhasználók körében már jóval nagyobb többségben vannak a férfiak, nem kevesebb, mint 88%-kal.

A három platformot együtt nézve az online játékkal hetente eltöltött idő átlagosan 6,1 óra. A válaszolókat arról is megkérdezték, hogy hetente körülbelül hány órát töltenek offline játékokkal, erre átlagosan mindössze 5 óráról tettek vallomást, tehát ez is jól mutatja, hogy ma már egyértelmű előnyt élveznek az online játékok.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bruk #14
    netmaffia
  • RangeR #13
    milyen jó is az a CS! Azt lehetne még betiltani, és azt is szabadságvesztésre ítélni aki telepíti a gépére!
  • Picador #12
    C&C Generals ZH
  • bodesz #11
    te kis reklámozó :)
  • steveh #10
    ezek nem konkrétan üsd vágd nem apád gamék.ezek mmorpg-k.egy nagypapi nem fog CSzni
  • [HUN]PAStheLoD #9
    nagypapa vs nagymama :))

  • steveh #8
    Így is van.Rengeteg kisebb volumenű online játék van amivel a hölgyek nagy részben játszanak.

    Én személy szerint már kb 5-6 éve nem foglalkozom az offline játékokkal.max évente 20 órát ha foglakozom összesen egy kettő gameval.Egyszerűen nem jelenet kihívást a gép ellen nyomni bármit is.Rengeteg nállam sokkal idősebb emberrel találkozom abban a gameban amit játszom.Eddig a legidősebb az 67 éves volt és valahonnan angliából nyomta.De nagyon sok a 40 körüli és nem csak férfiak hanem azok feleségeik és gyerekeik is.Az egész család egy dolgot csinál esténként ugyan abban a gameban lelik meg a kikpcsolódást.Most ez nem tudom ,hogy jó vagy rossz de még midnig jobb az unalomnál
  • Runo #7
    És ne felejtsül el, hogy az online játékok körébe nem csak a CS,BF,UT, stb. tartozik , hanem pl a www.jojatek.hu típusú oldalak is online játéknak számítanak, és a hölgyek fpleg ezeket részesítik előnyben.........
  • G.Freeman #6
    FBL online liga

    egy pelda online jatekra:)
  • Davidus #5
    Nálunk sokkal nagyobb a különbség. Azért itt is vannak női játékosok minden gémben;)