Berta Sándor

Támogatja az online játékok fejlesztését Kína

A kínai kormány eltökélte, hogy az országban elsősorban saját fejlesztésű online játékok lesznek a lakosság számára elérhetők. Döntésüket azzal indokolják, hogy erőteljes fellépésre van szükség az országot elborító "importált" játékokkal szemben.

Az ázsiai állam kormánya azonban megpróbál nem csak ígérni, hanem tenni is valamit a kínai játékfejlesztés fellendítéséért. Jó példa erre a mostani program is, amelynek a keretében az állam körülbelül két milliárd jüannal, vagyis átszámítva mintegy 241 millió amerikai dollárral támogatja a kínai online játékok fejlesztését. Minderről a GAPP nevű kínai tájékoztatási szervezet számolt be.

Jelenleg - a kínai kormány álláspontja szerint - az online játékoknak csupán a tíz százaléka készül az ázsiai országban, a többi mind "importált áru". Miután az internetes játékok Kínában nagy népszerűségnek örvendenek, így érhető, hogy az ország vezetése nem nézi túl jó szemmel, hogy a kínaiak a "nyugati termékeken nőnek fel".

Az internetes játékok piaca egyébként óriási bevételt hozó területnek számít az országban, hiszen az ilyen játékok forgalmazói és az online játékoldalak üzemeltetői csak a tavalyi esztendőben 1,3 milliárd jüanos, vagyis mintegy 159 millió dolláros bevételre tettek szert.

A GAPP helyettes vezetőjének, Yu Yongzhan-nak a tájékoztatása szerint az új programban körülbelül ötven kínai szoftverfejlesztő cég vesz részt. Mivel ez egy dinamikusan fejlődő terület és az előrejelzések szerint néhány éven belül Kína lesz a világ első számú online játék-piaca, érthető, hogy az ötven vállalat kiválasztása nem ment zökkenőmentesen. A játékfejlesztő stúdiók részéről óriási volt az érdeklődés és a túljelentkezés, ám csak a legjobb kínai cégek kerülhettek be a programba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Vucli #17

  Jól nyomod
 • Tetsuo #16
  Szerintem pedig ha ez reális, akkor azok a játékok hanyagolják majd az akciót és politikamentesek lesznek, logikai v ügyességi v kung-fu torna (a Japánoktól lenyúlva a sok szar animéből* csinálnak vmi jó játékot).

  /*Van sok jó anime is de a 200000ből 180000 ócska szar.
 • Sityi #15
  Még egy:
  Kínai NFS: versenyezz a Nagy Vörös Csillag Kupáért!
 • Sityi #14
  A Nike-felvetésre reagálva: A gyártósoron reggel 8-tól este 5-ig gyártják a Nike cuccot, majd este 8-tól reggel 5-ig a zsír ugyanaz Nyke cuccot. Saját maguk hamisítják ugyanazt...

  Pár játékötlet:
  Kínai CS: komcsik vs imperialista kapitalisták
  Kínai Far Cry: Mao Ce Tung hajóbalesetet szenved a gaz gonosz amerikai kapitalisták szigetén, és ki kell jutnia mindenáron!
  Kínai Thief: Juan Cö Ping, a mestertolvaj legújabb kalandjai a képzeletbeli Capitalism Cityben - a gaz imperialista kapitalista tőzseügynökök, menedzserek, szoftverkiadó-igazgatók alapos megkopasztása a cél!
  Kínai Manhunt: Lei Ming Hu fogságba esik New Alcatrazban, és Mao Ce Tung Jr.-nak kell készítenie videofelvételek arról, hogyan mészárolja a gaz kapitalista börtönőröket.
  Kínai Sims: egy gyerek, négy fal, három tál rizs - valósítsd meg te is!
  Weng Hau Ping's Pro Skater 6
  Kínai Neverwinter Nights: Te vagy a kiválasztott hős, akinek le kell győznie sok veszéllyel dacolva a gonosz Capit Alysm sötét bárólovagot, aki csúf zombivá változtatta a Jelo River északkeleti részén lakó becsületes csínai fajt.
 • cosman #13
  A kínai államnak nagyon nagy pénz 48 milliárd forint :D(ennyit magyarországon is elbasznak nagyemberek zsebébe simán)Sztem simán lehetet volna 10-szer annyi a támogatás hisz ez anyira nem nagy pénz 50 cégnek.Gondoljunk bele kb cégenként 1 milliárd forint.Hát ebből játékot készíteni és nem is eggyet....
  A kínaiaknak igazuk van amit őt termelnek nekik van hasznuk.
 • TheZsenyka #12
  241 millió USD az 48 milliárd Forint. Elég vadul hangzik.
 • Tetsuo #11
  Félreértések elkerülése végett a kínai ipar nem csak gagyiban nyomul, csupán egy piaci lyukat tömnek be a sok szarral. Gyártanak ők csúcstermékeket is csak ez Mo-ra nem jön el..
  Egyszerűen nem vásárolnak licenseket, na és? :)
  Amerika se nagyon.. (usa törvényhozás rules!)
  Az 'origi' Nike meg a (Kínában legális) Nyke ugyanabban a bedolgozó gyárban készül 14órás gyermekmunkával..
  Hamarosan úgyis Kínában gyártanak mindent és Kína lesz a legnagyobb piac is.
 • Skyline #10
  Alig várom hogy valamikor kijöjjön valami Doum 3 vagy Half Lyfe 2 pc-re tőlük....Istencsászár megoldások lennének valszeg benne:)
 • Skyline #9
  Nahja a kiskomcsik mindent támogatnak amiben pénz van főleg a GAGYIdas-t meg a Nyke (Nike) -t, a KAZETTÁS Playstation 2-t, a SniKKers csokit,stbstb:)
 • Lacc #8
  Ott majd az lesz a cheat hogy meghalhasson a karakter.