Gyurkity Péter

Holland siker a játék-világbajnokságon

Holland fölény jellemezte a San Franciscóban megrendezett World Cyber Games bajnokságot, amelyen 62 ország versenyzői vettek részt, és összesen 400 ezer dollárt osztottak szét a nyertesek között.

A kis ország megszállott játékosai nyolc versenyszámból hármat megnyertek, míg az Egyesült Államok és Dél-Korea két-két aranyéremmel szorult a dobogó második, illetve harmadik helyére. A legnagyobb érdeklődést a Counter Strike: Condition Zero, valamint a WarCraft III: Frozen Throne pályákon zajló küzdelem váltotta ki, de hasonló népszerűségnek örvendtek a FIFA Soccer 2004, a Need For Speed: Underground, a StarCraft: Brood War, az Unreal Tournament: 2004, a Halo és a"Project Gotham Racing 2 fanatikusok is.


Az öt napon át tartó küzdelem nagyszámú nézőközönséget vonzott, ami a rendezők szerint éles bizonyítéka annak, hogy a számítógépes játékok iránti érdeklődés lassan elérheti a hagyományos sportok szintjét. A játékok többsége PC-n futott, míg a Halo és a Project Gotham Racing 2 versenyek Xboxon zajlottak. Külön kiemelték, hogy a bajnokság most első alkalommal került megrendezésre Dél-Koreán kívül, ami szintén az érdeklődés növekedését jelzi - jóllehet a rendezvény fő támogatója továbbra is a Samsung.

A közönség kitörő lelkesedéssel ünnepelte a hazai csapatot, amely a Counter Strike bajnokságban otthon tartotta az aranyérmet. Érdekességként említették, hogy a pezsgő ezúttal elmaradt, a kaliforniai törvények értelmében ugyanis az amerikai csapatból mindössze egyetlen versenyző fogyaszthat alkoholt, hiszen társai mind 21 éven aluliak.


A nyolc versenyszámban összesen tizenegy ország ért el dobogós helyezést. Hollandián, az Egyesült Államokon, valamint Dél-Koreán kívül egyedül Németország szerzett aranyérmet, és a további helyezettek között Brazília az egyetlen, amely egynél több érmet mondhat magáénak. Magyar versenyző sajnos nem került a dobogóra - Juhász Ádám (FIFA 2004) és Zentai György (StarCraft: Brood War) ugyan továbbjutott csoportjából, de a következő körben mindketten kiestek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEOreg2 #13
    Ezt nem tudtam,csak aztán jöttem rá, miután elolvastam ezt a cikket
  • 12346 #12
    te már csak tudod.
  • Shadow_THH #11
    igy igaz, és könnyü úgy motiválni vkit, hogy miután kijárta a 8 általánost, nekiáll orbaszájba játszani, mert ezért fizetik, szponzorok, hogy csak játszon és nyerjen, hiszen ebben jó és amugy sincs más dolga :) azért csak ne adjuk fel! van még jómunkás játékos itthon is
  • Shadow_THH #10
    az öreg szakértő
  • Mort777 #9
    Azért csndben megjegyezném, hogy a koreaiak összesen 6 érmet vittek haza: 2 aranyat, 3 ezüstöt és 2 bronzot. A StarCraft döntőt két koreai játszotta, akik előtte simán átgázoltak a teljes mezőnyön. Emellett xellos, a nyertes veretlenül lett első.
    Az xDk csapatnak (CS) pedig elég peches csoportbeosztása volt (az egyetlen 4-es csoportba kerültek), és körbeverés után a tie-break-ben már nem tudták hozni azt a formát, amit előtte.
  • Z #8
    Jah, azt elfelejtettem, leírni, hogy ennyi lóvéért ott keleten 40Mbit le, és 5 Mbit fel...
  • Z #7
    Tök olcsó? Akkor mit mondasz a koreai, és japán netelérések havidíjára, ami circa 10 rugónak felel meg itthoni pízben... :DDDDDDDDDDDD

    Ez tényleg durva, hogy itthon csak hazudják azt, hogy Internetet mindenkinek. Mert rohadtul nem akarnak mindenkinek netet adni. Különben nem kéne tizen-x ezer HUF-ot kicsengetni egy-egy 384/512-es d/l elérésért. :((

    Amúgy szerintem sem voltak olyan game-k, amiben mi is jók lehettünk volna.
  • GulaSoft #6
    Nahát, tényleg a hollandok nyerték, ahol a szociális ellátás olyan, hogy a munkanélküli 18 éves annyi pénzt kap, hogy kétszer jobb gépet tud venni, mint itt a fizetésből élők, de érdekes!!
    És az is lehet hogy ott ezeknek a 18 éves embereknek semmi más dolguk nincs mint vírust fabrikálni a gépeiken, meg játszani a tök olcsó netjükön..... hmmm vajon hogy lehet hogy ennyi elfoglaltság melett ők nyertek?
  • Flashy #5
    hát nemtom hány külföldi tudja hogy John von Neumann magyar volt. de azt tudják hogy "Originally named Johann, but called Jancsi by the family." :D
  • Benoke #4
    Vagy pl olyan játék nem volt ahol a magyarok jeleskenének :p
    pl : Wolfenstein - Enemy Territory