Tóth Kristóf

Két új LG telefon

Az LG bemutatta a világ legvékonyabb 5 megapixeles digitális kamerával felszerelt telefonját és egy TV-vevő mobilt.

LG KG920

A KG920 mindössze 18 mm vastag. A különleges konstrukciónak köszönhetően a kamerát 180 fokkal elfordíthatjuk, hogy saját magunkat is lefotózhassuk. A mobil automata fókuszos CCD kamerát foglal magában, mellyel VGA-felbontású (azaz 640 x 480 pixeles) videókat készíthetünk 30 FPS sebességgel. A készülék 2-inches QVGA LCD kijelzővel rendelkezik. A telefont vakuval is ellátták, ami a cég közleménye szerint lehetővé teszi, hogy 1,5 méteres távolságra is eredménnyel fotózhassunk. További hasznos funkciókkal is büszkélkedhet a készülék, mint például a Bluetooth, MP3, USB port és Mini SD memória.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Mun-hwa Park, az LG mobil részlegének elnök-vezérigazgatója elmondta, az LG úgy tervezi, a mobilkészüléket ez év első felében dobják piacra Európában. "A KG920 GSM 5 megapixeles készülék több okból is rendkívüli, minimalista formatervezése megnyerő a választékos európai fogyasztó szemében" - állítja Park. "Az LG az idén egy sor innovatív mobiltelefont fog piacra dobni Európában - köztük a KG920-ast."



LG-U900

A Hutchison a "New Dream Comes True with DVB-H" (azaz "új álom válik valóra a DVB-H jóvoltából") téma keretében jelentette be DVB-H üzleti tervét a milánói Studio One Bravo Production-nál, ahol bemutatta az U900-as telefont.

Az LG UMTS (WCDMA) DVB-H telefonja, az U900 egy nagy ívben nyitható kijelzővel ellátott mobil TV-vevő készülék. A 2.2"-es képátlójú LCD felbontása 240 x 320 pixel és 262 ezer szín megjelenítésére képes. Nagykapacitású, 950 mAh-es akkumulátorának köszönhetően gyári adat szerint több mint 3 órán keresztül nézhetjük a televíziót. 1.3 megapixeles digitális kamerával is felszerelték a telefont, amely 55 MB belső memóriakapacitással rendelkezik. A számítógéppel történő kapcsolattartásra USB és Bluetooth port szolgál.


Az UMTS (WCDMA) DVB-H technológiát a DVB-T európai földi sugárzású digitális technológiából fejlesztették tovább, hogy később az európai mobil-távközlési standarddá váljon. Nagysebességű adatátvitelt, különféle csatorna-szolgáltatásokat, nagyfelbontású képet és erős mobil adást biztosít. Szakértői előrejelzések szerint a mobil TV szolgáltatás 2006 végére globálisan 300 millió felhasználót tudhat majd magáénak, és 2009-re a mobil TV piac eléri a 1,5 milliárd amerikai dollárt.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Az LG úgy tervezi, a 2006-os Világbajnokság idején a Hutchison-nak szállítja majd a telefont. A Hutchison Italy Olaszország legnagyobb 3G távközlési szolgáltatója és kizárólagos DVB-H közvetítési jogokkal rendelkezik a 2006-os Világbajnokság idejére. A vállalat június 6-tól valamennyi németországi mérkőzésről videó-közvetítést biztosít. Kiterjedt hálózatát kihasználva a Hutchison fogja világszerte piacra dobni az UMTS (WCDMA) DVB-H telefont, az első állomás természetesen Olaszország lesz. Az LG új DVB-H modellje a rivális modellek előtt kerül forgalomba - jelentette be a Hutchison.

Kenn Suh, az LG mobil cégének ügyvezető elnök-helyettese közölte, hogy a bemutatás ténye bizonyítja, hogy cége áll a globális mobil-távközlési technológia és az európai mobil TV piac élén. "Az LG a mobil TV ágazatban a jövőben is a legkorszerűbb, páratlan technológiákkal fog előrukkolni."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Szoki333 #13
    nemazért, de mindkettő kegyetlen ronda...
    olyan, minta fémből kiöntötték volna az egészet, majd rápréseltek volna gombokat..
    és 5megával egy ilyen fos telóban semmit nem érsz!
    vegyél SGH-U900 Soul-t!! nekem is az van, 5megás és állatian szép!
  • archkoven #12
    Lehet, hogy én vagyok nagyon maradi, de én egyáltalán nem tudok rajongani az ilyen szupertelefonokért.
  • Cat 02 #11
    sztem a második randa :D
    az eslő meg annyit tud mint a tegenap előtt megvette Fényképezőgépem xD
  • greg971 #10
    Én személy szerint leszarom hogy ki gyártotta.LG ... ha király a mobil akkor jöhet ..és ez a 920-as nagyon fekszik nekem ...érzem .
  • roliika #9
    Tudjátok mi kéne a mobilba és mit kéne a szolgáltatóknak adni? Ingyen Internetet ! :-D TV,videó,Kamera,flash,java,mms,sms,wap,html,mp3...ingyennet köll a népnek! :-)
  • zidder #8
    Ezekkel a telókkal csak 1 baj van... a gyártó... LG fhááááááájjjj
  • craesh #7
    beszarás.... kár hogy mocskos drágák lesznek.
  • DKm #6
    Mert az egy jó oprendszer. Az én telómon is olyan van.
  • XHunterX #5
    király!!!!!!!!!!!!nem akar valaki nekem eggyet venni ajándékba?????????
  • izb #4
    Nagyon baba..
    Minek az rá?