Berta Sándor

LG KS360 - mobil QWERTZ-billentyűzettel

Az LG új készüléke kihúzható QWERTZ-billentyűzete miatt inkább hasonlít egy hordozható jegyzettömbre, mint egy hagyományos mobilra.

A dél-koreai gyártó nem is titkolta, hogy az utazás közben gyakran jegyzetelők és a sok e-mailt vagy SMS-t írók megszólítása volt a célja az új telefon piacra dobásával. A vállalat szerint a KS360 a kommunikáció új módját jelenti és segítségével még egyszerűbbé és gyorsabbá válhat a telefonálás, a chatelés, valamint a böngészés.

"A felhasználók nemcsak egy olyan telefont szeretnének, amellyel valós időben egyszerűen küldhetik el az üzeneteiket, hanem egy olyan készüléket, amellyel mindenkivel egyszerűen léphetnek kapcsolatba. Ezt, és még ennél is többet kínál számukra a KS360" - mondta Helge Alter, az LG Electronics Németország mobil kommunikációs marketingért és eladásokért felelős igazgatója. Az új modell mérete 101,5 x 51 x 16,8 mm, a súlya pedig 111,5 gramm. A 2,4 colos kijelzője maximális felbontása 240 x 320 képpont és egyszerre legfeljebb 262 144 színt tud megjeleníteni.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz

A 2 megapixeles integrált kamera négyszeres nagyítási és autófókusz funkcióval büszkélkedhet, továbbá alkalmas legfeljebb 320 x 240 pixel felbontású videók felvételére. A telepített programok között található egy HTML-böngésző, amellyel az LG szerint minden Web 2-0-s szolgáltatás zökkenőmentesen elérhető, egy a POP3, illetve az IMAP protokollokat támogató e-mail kliens, egy naptár és egy feladatkezelő. A Java-kompatibilis telefonnak van Bluetooth-portja, a zenelejátszója elboldogul az MP3, az AAC és az AAC+ formátumokkal, míg a videolejátszó támogatja a 3GP, a H.263, valamint az MP4 fájlok megjelenítését. Emellett van még egy integrált ultrarövidhullámú rádió is.

A beépített memória 14 megabájt, ez micro-SD memóriakártyák segítségével további 4 gigabájttal bővíthető. Az új mobil használható a 900, 1800 és 1900 MHz-es GSM-hálózatokban és támogatja az EDGE, illetve a GPRS technológiákat. A telefon maximális beszélgetési ideje 5 óra, míg a készenléti ideje legfeljebb 18 nap lehet.

Az LG KS360 szeptembertől kerül a boltok polcaira, bevezető ára 229 euró lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #10
    blikk.hu :)
    kb 1 szinvonal mind :(
    ha talalsz azert szolj!
  • Xmas76 #9
    Ez azért gáz, hogy itt nem javítják a cikkeket :-)

    Pedig már említette más is, hogy ez QWERTY billentyűzet...

    Mondjon valaki egy jó hírportált. Az index nemjó, elbulvárosodott. Ez sem jó, mert kevéssé igényes, és kevés a tartalom.
  • Glutamin #8
    "egyszerre legfeljebb 262 144 színt tud megjeleníteni."

    Kár, hogy a 320*240-es kijelzőn nincs ennyi képpont... Ez egy adott képpont felvehető szineinek számát jelenti az én ismereteim szerint.
  • Scamp #7
    Képről tényleg elég pofás kis cucc. Ami engem érdekel: wifi van-é benne? Mert úgy lenne igazán élvezhető :)
  • Tetsuo #6
    Igy a kepen amugy egesz jol nez ki.. jopofa koralaku legombolyitett gombok.. keszulekhaz.. ergonomikusan kompakt. :)
  • Tetsuo #5
    LOL "qwertz" ehehe
  • M0RN1NGST4R #4
    lehetséges, hogy lesz magyar kiosztása, és akkor valóban qwertz :D
  • amdrula #3
    Ez QWERTY bill, nem QWERTZ :P
  • valamit #2
    2 évesen ez is olcsóbb lesz
  • torcipepe #1
    ennyiért már egy régebbi PDA-telefont is lehet venni