Berta Sándor

Csokoládé­mo­bil az LG-től

A dél-koreai cég a legújabb készülékével elsősorban azokat a felhasználókat akarja meghódítani, akiknek fontos, hogyan néz ki a mobiltelefonjuk. Az új modell a fekete külalakja miatt kapta a marketingesektől a "csokoládémobil" fantázianevet.

Az új készülék 15 mm vékony házzal, USB- és Bluetooth-porttal, egy 1,3 megapixeles digitális kamerával és 128 MB integrált memóriával kiegészített beépített MP3-lejátszóval büszkélkedhet. A 176x220 képpontos TFT-kijelző akár 262 144 szín megjelenítésére is képes. A képernyő alatt található a hőszenzorokkal ellátott TouchPad, amelynek a segítségével parancsokat adhatunk, navigálhatunk a menüben vagy SMS-t írhatunk. Érdekesség, hogy a TouchPad azonnal vörös színben kezd pompázni, ha feloldottuk a billentyűzárat.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz

Az 1,3 megapixeles digitális kamera négyszeres digitális zoomfunkcióval és vakuval is bír, állóképek készítésén kívül legfeljebb 176x144 pixel felbontású videók rögzítésére is használható. A beépített MP3-lejátszó elboldogul az MP3, a WMA, az AAC, az AAC+ és az AAC++ formátumú fájlokkal. A képek, videók, zeneszámok és csengőhangok tárolására 128 MB memória használható, ugyanakkor hátrány, hogy ezt a mennyiséget nem lehet bővíteni.

A mobiltelefon támogatja a 900, az 1800 és az 1900 MHz-es GSM-hálózatokat, valamint a GPRS-technológiát. Az összképet az MMS-küldési és -fogadási funkció, naptár, feladatkezelő, egy WAP 2.0 böngésző, Java MIDP 2.0-támogatás és egy POP3 e-mail kliens teszi teljessé. A csokoládémobil súlya 83 gramm, az akkumulátorok 8 napos készenléti időt tesznek lehetővé és 3 óra beszélgetési időt biztosítanak.

A készülék egyúttal környezetbarát, az Európai Unió tanúsítványát is elnyerte, amiért megfelel az Európában júliusban hatályba lépő, veszélyes anyagok eltávolításáról szóló szabályozásnak. A tanúsítvány elnyerése érdekében az LG a Chocolate Phone számos tulajdonságát továbbfejlesztette. A nyomógombokat alumíniummal és ónnal borították. Más alkatrészeket, melyek veszélyes anyagokat tartalmazhattak, nem toxikus anyagúra cseréltek le. A cég ezen túlmenően ólommentes forrasztóanyagot használt a PWB (Printed Wired Board) elem részeinek rögzítéséhez.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz

"Black Label sorozatunk valami egészen újat hoz a mobilpiacra: az innovatív formatervezésű telefon szektor kategóriáját. Más gyártók is mutattak már be olyan modelleket, amelyeknél a dizájn az egyik kulcsfontosságú tulajdonság, de az LG Chocolate mobillal a cégünk lett az első olyan gyártó, amely proaktívan külalakja és emocionális vonzereje alapján tervezett és dobott piacra egy telefonkészüléket" - jelentette ki Alan Song, az LG Electronics Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

A készülék meglehetősen borsos, 439 eurós bevezető árával tűnik ki a kínálatból. Minden bizonnyal tényleg csak azok fogják megvásárolni, akiknek tényleg nagyon fontos a készülékük külalakja, sőt fontosabb a külszín, mint a belbecs.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Loverman #10
    mellesleg kicsit félreolvastad, a forrasztások nem ón, hanem ÓLOMmentesek:S:S:S vazze
  • PAtr0n #9
    Amúgy jogos a pont!
    Csak akkor ne írnák oda, hogy környezetbarát mobil, amíg akár egy negyed grammnyi veszélyes fémet tartalmaz...
    Innentől kezdve meg már csak kesztyűben járok pisilni
  • Zocsi #8
    Húha vazze! Nagymennyiségű, sőt inkább végleges károsodást okozó ónmennyiség egy mobil gomjairól... Hihhető. Aztán nehogy megfogt az alumíiumkilincset mikor pisilni mész!
  • PAtr0n #7
    "A nyomógombokat alumíniummal és ónnal borították"

    Hát mit ne mondjak, akkor ezzel még nagyobb veszélyt jelent a szervezetre. Az ón nagy koncetrációban felhalmozódva keringési zavarokat, és daganatot okozhat, az aluminium szintén képes erre.
    Ami ónt "kispóroltak" az alkatrészek beforrasztásánál, azt kitették a gombokra ahová a legtöbbször nyúl az ember
    Gratulálok...környezetbarát mobil
    Amúgy meg jól néz ki, elég sokat is tud, csak nem éppen "emberbarát".
  • gyuri12 #6
    hatudna is valamit megvennémna de így egy nagy kalap szar, mert szép de nem tud semmit
  • Doomista #5
    anyám ez szép mobil :=)
    néhány hónap és feléért meglehet kapni,várunk rá ... mácsak néhány hónap .S
  • reaper4 #4
    viszont az ára miatt még egy darabig a polcokon hagyom a drágát :)
  • reaper4 #3
    viszont jól néz ki :) már elfogyasztottam pár mobilt , de mindegyikben a telefonálás és az sms funkció maradt használható a mindennapokban így..... :)
  • Rocko #2
    érdekes egy állat fajta de tény hogy nem sokindenre jó... laglább telefonálni lehet vel
  • insomniac #1
    teccik a touch pados megoldás és a design..de mérnem bövithetö és mérnem 2mp-s aza kamera..