Berta Sándor

Facebook-blokád a bécsi városházán

Az osztrák főváros vezetői mindenképpen meg akarják akadályozni, hogy a köztisztviselők a munkaidejükben órákat töltsenek a népszerű közösségi portálon.

Bécsben hivatalosan is tilos a városi tanács alkalmazottainak a Facebook látogatása. A döntésről Marco Schreuder, a Zöldek képviselője számolt be egy a Twitteren megjelentetett üzenetében. A politikus teljesen értelmetlennek nevezte a tiltást, mivel a közösségi honlap egy fontos kommunikációs médium, amely szerinte sokat segíthetne a városatyáknak. "Még ha a városi hivatalnokok a Facebookot magáncélokra használják is, még mindig jobb megoldás a felvilágosítás, mint a hozzáférések blokkolása" - nyilatkozta a Schreuder.

A letiltás tényét később megerősítette Andreas Baur, a bécsi városháza zöld klubjának szóvivője is. Rudolf Gerlich városházi szóvivő a Der Standard nevű osztrák lapnak elmondta, hogy a blokkolást a hét elején vezették be. A tiltás feloldását azonban bárki kezdeményezheti, aki a Facebookot alapvetően munkahelyi célokra használja. Gerlich hozzátette, hogy az intézkedésre azért volt szükség, mert a Facebook-látogatások száma rendkívül komoly nagyságrendet ért el. Konkrét számokat viszont nem árult el.

Ausztriában gyakorlatilag az összes pártnak van Facebook-oldala és a politikai, illetve más rendezvények szervezésekor is gyakran támaszkodnak az emberek a közösségi portál szolgáltatásaira. A munkahelyi vezetők általában nehéz helyzetben vannak, hiszen nem könnyű bizonyítani, hogy valaki magáncélból keres fel gyakran egy közösségi oldalt vagy az ügyfelekkel tart kapcsolatot. Áprilisban egyébként egy svájci eset kapott nagy sajtóvisszhangot. Egy helyi biztosítótársaság munkatársa arra hivatkozott, hogy a migrénje miatt nem tud a számítógép előtt dolgozni, így betegszabadságra küldték. Utólag azonban kiderült, hogy a nő pihenés helyett gyakran látogatta a Facebookot. A cég végül drasztikus büntetéssel sújtotta: kirúgta.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ps1ch0 #3
    B0nFire -> kimondottan miattad regisztraltam pedig mar vagy eve olvasgatom a forumokat. De igy fel..... mar reg nem senki.
    Ez az a tipikus nekem megdoglott a tehenem dogoljon meg a tied is.
    A fenebe menjel el paprikat szedni aztan verjed a mellkasod mien nagyon fasza gyerek vagy. En meg ugyis bent fogok ulni az irodamban es ha hiszed ha nem ha valaki nem lenne irodaba nem lenne mit betonoznod hulyegyerek.
  • B0nFire #2
    Nem kell a bizonyítványt megmagyarázni. Hazudott, lebukott, lapát. Mellesleg tényleg ne fészbúkozzanak, mert a fészbúkon is csak az a semmitmondó fecserészés megy, mint az iwiwen - a szülinaposok köszöntik egymást meg ilyesmi. Nem életbevágó. Azonkívül vannak olyan munkahelyek, ahol szintén nem lehet munka közben fészbúkolni, ilyen pl a paprikaszedés, a betonozás, vagy a szalagmunka. Vagyis, ahol tényleges termelőmunka folyik, ott nem érnek rá az emberek mással elütni az időt, és unalmukban közösségi oldalakat látogatni. Innentől kezdve lehet magyarázni...
  • blessyou #1
    "gy helyi biztosítótársaság munkatársa arra hivatkozott, hogy a migrénje miatt nem tud a számítógép előtt dolgozni, így betegszabadságra küldték. Utólag azonban kiderült, hogy a nő pihenés helyett gyakran látogatta a Facebookot. A cég végül drasztikus büntetéssel sújtotta: kirúgta."

    mondjuk lehet, hogy valakit megkért, hogy nézzen már fel helyette, meg csinálja, amíg ő nem tud gépezni. Nem ástam bele magam az ügybe, szóval lehet, hogy bizonyították az ellenkezőjét, csak elsőre ez ugrott be. Ilyen hülyeségért kirúgni valakit...