Gyurkity Péter

Közel a Windows 7 megjelenése?

A cég bejelentésre készül a Windows 7 kapcsán. Azt nem árulják el, hogy mire számíthatunk, ám szinte minden készen áll a rajtra. A Windows XP és az Office 2003 mainstream támogatása megszűnik.

A friss beszámolókból annyi derült ki, hogy egy Londonban megtartott értekezleten a Windows OEM Manager ejtette el az érdekes mondatot. Elárulta ugyanis, hogy az elkövetkező hetekben fontos bejelentést várhatunk a szoftvercég részéről, amely a Windows 7 fejlesztésével lesz kapcsolatos - nagyon úgy tűnik, hogy közel járunk a megjelenéshez.

Arra persze nincs garancia, hogy rögtön a végleges változat debütálását jelentik majd be, előfordulhat, hogy mindössze a pontos megjelenési dátumokat ismerhetjük végre meg. Azt azonban nem mulasztották el megjegyezni, hogy a 200 legnevesebb, legfontosabb szoftver immár 99 százaléka kompatibilis az új operációs rendszerrel, azon fejlesztések pedig, amelyek a Vistával is megbirkóznak, ezen a téren nem ütköznek majd nagyobb akadályba. A vállalatok által Windows XP alatt gyakran használt szoftverek hibamentes futtatásáról külön program, az Enterprise Desktop Virtualization (MED-V) gondoskodik, arra ugyanis szintén nincs garancia, hogy az XP alatt problémamentesen működő programok a Windows 7 alatt is elfutkosnak majd.

A Windows XP és az Office 2003 használóinak fontos tudnivaló, hogy ezen két szoftver mainstream támogatása április 14-én lezárul, így a jövőben a fontos hibajavítások mellett érkező egyéb frissítéseket kizárólag az erre szerződést kötő vállalatok kapják majd meg. A támadási felületet nyújtó biztonsági rések foltozását egészen az extended support végéig, azaz 2014. április 8-ig folytatják, így nem kell attól tartanunk, hogy az XP teljesen védtelenül áll majd szemben a kártevők készítőivel.

Az XP esetében az értékesítést egyedül a netbook készülékek esetében folytatják, mégpedig 2010. június 30-ig. Aki pedig június 26. és 2010. január 31. között vásárol előre telepített Vista operációs rendszert az új számítógépével, azok ingyen válthatnak majd Windows 7-re.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • BlackRose #95
    Az alapok nem követelnek meg 3-4 évet akkármennyire szilárdak. Különben félreértés ne legyen itt nem éppen egy dologra gondoltunk, ha figyelembe vesszük a technikai ágazatokat akkor ott nem is annyira az a gond, hogy mi a program, amire én gondoltam, hogy az egyetemeken kb. 50% van annál is több egyetemista előre esélytelen iranyzatot tanul, arra gondoltam, hogy amit tanul (és itt nem lebecsülni akarok valamit) arra a munkaerőpiacnak semmi szüksége sincs.

    Tehát ha elképzelünk egy világot ahol az egyetemek az elején az alapokat, később pedig az irányzat jelenlegi praktikus oldalát tanítják és a cégekkel való együttműködés által ezt valós környezetbe is helyezik (intership) akkor nem lenne semmi gond. A gond ott van, hogy ezermilliárdokat költünk el olyan irányzatok oktatására akkora számban amelyet a gazdaság nem ma, hanem az elkövetkező 50 évben sem lesz képes kihasználni. És akkor ezeknek az embereknek akik a.) nincsennek semmi szakmára kiképezve, b.) amire kivannak képezve arra nincs semmi valós szükség és c.) olyan magasképzésel sem rendelkeznek amit használni lehet, nem marad más hátra mint "munkahelyet" teremteni az állami birokráciában és ráhajtani különböző törvényekkel és jogszabályokkal a magánszférát is, hogy munkahelyet teremtsen nekik a bürokratikus irodai környezetben. Erre gondoltam.

    Különben a világ nem változik éppen annyira gyorsan, hogy 4-6 évre ne lehetne előrelátni mi az amire viszonylag szükség lehet és mi az amire nem. De mondom nem ez a cél és nem ez a lényeg. Különben én éppen azt szoktam kritizálni ha az alapokat nem tanítják meg, de szerinted ha az alapok megvannak akkor gondja lehet valakinek néhány héten-hónapon belül alkalmazkodni a jelenlegi "divatirányzathoz", nem beszélve arról, hogy akit érdelel a szakma az ha az egyetemen nem is tanítják meg a jelenlegi menő technikákra azt már maga nem teszi szabadidejében? Szóval a gond talán nem is annyira ott van, hogy megtanítják e az alapokat vagy sem, hanem hogy azokat az alapokat amelyeket tanítanak arra szüksége van e a világnak.

    A tanulás/oktatás nem cél, hanem eszköz és akkor igy is kellene kezelni.
  • mrzool #94
    A mondat első része igaz, de a második nem, mert ez kellene legyen a feladatuk, vagy ha valaki azt állítja, hogy nem, akkor mégis mi?

    Akkor gondoljunk ebbe bele. Tehát szerinted az a cél, hogy a cégek mondják meg mit oktassanak? Szerinted lehet 4-6 évre előre látni, hogy milyen szakemberekre lesz szükség? Szerinted ildomos aktuális divatirányzatokat követni ahelyett, hogy szilárd alapokat építenének fel a diákok fejében?

    Persze nincs nekem semmi gondom a céges kapcsolatokkal, csak a helyén kell kezelni őket. Választható tárgyak, szakirány-laborok, stb, stb. De az alapképzésben semmi helyük nincs szvsz.
  • homeless #93
    Hol mondtam én olyat, hogy az én adómból? Annyit írtam, hogy az adófizetők pénzéből. De ha ez megnyugtat, akkor normálisan, bejelentve dolgozok és nem "alacsony fizuért", szóval jogosan mondhatnám, hogy az én adómból is. Mellesleg nem az államilag finanszírozott képzéssel van bajom, hanem az államilag finanszírozott ms termékekkel.
  • BlackRose #92
    "Az egyetemek NEM a munkaerőpiacra készítenek fel. Nem ez a feladatuk."

    A mondat első része igaz, de a második nem, mert ez kellene legyen a feladatuk, vagy ha valaki azt állítja, hogy nem, akkor mégis mi? Különben az egyetemek a cégekkel való együttműködésel junior pozicióra kellene, hogy felkészítsenek, aztán pl. 2 év ilyen mukahely után már szakembernek nevezhetné magát az ember, igaz még zöldfülűnek de azért már szakembernek. Persze ez egy kollektivista rendszerben ahol az a cél, hogy minnél többen diplomásak legyenek és nem az, hogy a gazdaság igényeit fedezve lépésről lépésre minőségi és nem csak mennyiségi növekedést produkáljunk az oktatásban az egyetem elveszíti az eredeti értelmét és mint minden más csak azért szolgál, hogy a bankok és az állam együttműködve egy elképesztő fogyasztói rendszert hozzanak létre amelyben a hitelek az égbe szöknek és amelyben nincs semmi reális erőfeszítés és eredmény csak csupán az a fontos, hogy rendelkezel e olyan társadalmi státusal amely lehetővé teszi részedre, hogy a társadalom az részébe tartozzál amely kap az nélkül, hogy adna valamit.

    Erről szól ma minden, érdekeségként megemlíteném, hogy az 1800-as évek elején pl. Kína volt a világ legnagyobb gazdasági hatalma kb. 35%-al, ez az 1900-as évek elejére mindössze 5%-ra esett vissza, csupán azért mert a Kínai-ak is akkor tőkéjüket nem a produktivitás növelésébe (eredmény, erőfeszítés, tanulás stb.) hanem "státuszvásárlásba" fektették, a különbség csupán az volt, hogy ott ez a vásárlás nem járt azzal, hogy 3-4 évet járjunk az egyetemre és megkapjuk a semmi tudásal járó diplomát (tisztelet a kivételnek de kevés ilyen van személy is és egyetem is). Végeredményként amikor egy ország 1. kölcsönökböl él, 2. termelésének 90% nem ütközik semmi féle versenybe (mert versenyképtelen a világpiacon és törvényekkel "védik" ezt a helyzetet) akkor csak még jobban képtelen lesz az életre. Ha valakit (aki egyébként egészséges) évekig visznek a hátukon előbb vagy utobb elhalnak a lábai és használhatatlanak lesznek, az aki a hátán visz az pedig izmosabb lesz. Ez a helyzet a nyugatal is már egy ideje, és velünk is, annyira megszoktuk az adóságból való életet, a versenyképtelen gazdaságot, és a szociális államot, az elképesztő költségvetési hiányt... hogy nem is akarunk erőfeszítést produkálni és már nem is tudunk még ha kell sem.

    Windows 7? Nagyon jó, hogy jön, csak szeretném ha az átlag sőt még az attól jöval magasabb szint is legalább most 2009-ben a Windows2000 felét ki tudná használni, de sajnos az alkalmazások 90%-a még a '90-es évek szintjén tart. Miért? Erről lehetne vitatkozni, de gondolom nagy részben a fent leirt dolgok miatt.
  • mrzool #91
    Szerintem képzavarban vagy. Ismétlem, az egyetem nem a munkaerőpiacra készít fel, ha ezért mész felsőoktatási intézménybe, akkor el vagy tévedve. Wikiről másolva:

    Az egyetem felsőoktatási és kutatási intézmény, amely harmadfokú és negyedfokú oktatást nyújt, ezzel alapszintű egyetemi diploma és tudományos fokozat megszerzését teszi lehetővé.
  • roliika #90
    Kimondtad. Igen. Itt van a kutya elásva, és ez a baj.

    Kiadsz, vagy az állam ad ki (most mindegy) 1,5-8 milliót, és a diák nem kap megfelelő képzést, hogy a munkaerős piacon rendes munkához jusson, akkor ugyan minek lett kifizetve ez a halom pénz?

    Hogy a diák kapjon szemléletet, perspektívát, széles látókört, elméleti tudást?

    A céghez odamegy, mert oda fog menni, merthogy neki van diplomája és nem kapta ingyen akárhonnét nézzük a dolgot, és abban a tudatban él, hogy azért végezte el a fősulit/egyetemet merthogy hiányszakma az amit ő épp elvégzett, aztán egy egyszerű teszten megbukik amivel azt mérik le, hogy egyáltalán képben van-e az adott munkakörnyezetet illetően, akkor szerencsétlen mit tegyen?

    Azért tanulok, hogy jó állásom legyen. Ha ez az egyszerű egyenlet nem valósul meg akkor az egész semmitsem ér.
  • mrzool #89
    Mint mondtam, nem bérnigerreket, nem szakmunkásokat képeznek a felsőoktatásban. Ad használható tudást, más kérdés, hogy az mihez használható, és a munkaerőpiacon azzal hogyan tudsz elhelyezkedni.

    Az egyetemek NEM a munkaerőpiacra készítenek fel. Nem ez a feladatuk.
  • Sanyix #88
    Ez így van, láttam már koppanó emberkét. De azért azt elvárnám, a felsőoktatástól, ha oda járok évekig akkor valami használhatót is adjon, és ne önképzéssel kelljen elérnem valamit, mert akkor mi értelme oda járni, ha anélkül is menne.
  • Sanyix #87
    minden körben divat :) már szerintem elenyésző azon középiskolások száma, akik azt mondják ők nem fognak diplomát szerezni. A túlnyomó többség akar. Egy része kibukik és hagyja, másik része keres egy diploma gyártósort (bölcsész, közgáz, meg az elte néhány szakja) csak hogy "legyen mer mérne, talán így könnyebb lesz a meló, amiről fogalmam sincs hogy mi lesz", a legkisebb rész meg tényleg valami szakmát akar, és azért (de nagy része, még ha végig is csinálja, általában csalódik a minőségben).
  • mrzool #86
    A diploma manapság már egyenlő azzal, hogy az emberke azt hiszi, ha meg van minden cukormázból lesz, 2 perc alatt talál munkát, és bizony ő kurva okos lesz.
    Régen még ha meg akartál tanulni valamit, nem volt más... de ma már van egy olyan okosság, hogy internet, iszonyú mennyiségű információval.


    Ez így van. Lehet annyira nem is különbözik a véleményünk, csak én némileg más szemszögből szemlélem ugyanazt.

    Azt viszont szerintem te sem tagadhatod, hogy sokan, nagyon sokan vannak úgy vele, hogy majd a sima alapképzéses, saját erőbefektetés önképzés nélkül szerzett diplomától királyok lesznek, aztán koppannak. És ez nem az adott felsőoktatási intézmény, hanem az egyén hibája.