Gyurkity Péter

Szeptemberben érkezik a Windows 7

Több forrás is megerősítette, hogy a következő Windows operációs rendszer sokszorosításra kész változata szeptemberben érkezik majd. Mások az XP és a Windows 7 közötti majdani átmenetre kínálnak megoldást.

A szeptemberi megjelenésről szóló hírek először külső források jóvoltából bukkantak fel az interneten, majd pedig ezeket kiegészítették azzal, hogy Michael Bohlin, Windows termékmenedzser is megerősítette az előzetes információkat. Eszerint a már igencsak közel lévő RC-változat után a gyártásra kész, azaz RTM verzió érkezik majd, mégpedig szeptember folyamán, vagyis kevesebb mint három évvel a Vista felbukkanása után.

E korai debütálás nem lenne túlságosan meglepő, hiszen a szoftvercég eddig is jól haladt a fejlesztési és tesztelési munkálatokkal, a felhasználók pedig többnyire elégedettek az új operációs rendszerrel. Az érdeklődők számára a napokban egy részletes bejegyzés jelent meg a hivatalos blogoldalon, amely a Beta 1 óta végrehajtott változásokat ecseteli. Ebből kiderül, hogy az Aero Flip mellett módosították néhány billentyűkombináció funkcióját és a tálcán megjelenő ikonok méreteit, az érintőképernyővel kapcsolatos elemeket tovább finomították, változott az UAC (erről korábban értekeztünk), a Windows Media Player néhány beállítása, illetve annak felülete, valamint javult az egyes grafikus elemek megjelenésének sebessége.

Azok számára, akik eddig kitartottak a Windows XP mellett, és szeretnének a Vista kikerülésével a Windows 7-re váltani, a szoftvercég korábban rossz hírrel szolgált, amely szerint nem lesz lehetséges a közvetlen frissítés. Némi könnyebbséget jelent azonban az a trükk, amelyről több lap is beszámolt a napokban. Ez egy igen egyszerű megoldás, amely arra épít, hogy a Vista óta 30 napig a szükséges kulcs és aktiválás nélkül is használhatjuk az operációs rendszert. Így tehát az XP esetében egyszerűen a Vistára kell frissítenünk első lépésben, figyelmen kívül hagyva a regisztrációval kapcsolatos figyelmeztetéseket, majd pedig a második körben a Windows 7-re frissíteni a rendszert. Ez mindenki számára elérhető módszer, feltéve, hogy birtokunkban van a Vista telepítője.

További érdekesség , hogy friss információk szerint a .MOV formátumú fájlok lejátszása sem okoz majd problémát a Windows Media Player számára, vagyis elméletileg nem lesz szükség a QuickTime csomag telepítésére.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • slickboy #70
    Defragmentál, indexet épít a gyors kereséshez, superfetch állítja össze a gyakran használt programok listáját...
  • hottold #69
    én még azért ehhez annyit hozzáfűznék, hogy én láttam már vadonáns újonnan telepített visztán , egy 2 giga ramos gépben , a winyót folyamatosan , megállás nélkül 5 órán keresztül (!) recsegni.... és újraindítás után , szintén folytatta a recsegést... nem egy gépben láttam már ugyanazt a jelenséget, de mire föl?? mi a l*f*szt csinál folyamatosan a háttérben ha én ugyan SEMMIRE nem használom a gépet ?!?!?!?!
  • [HUN]FaTaL #68
    Hogyne lehetne, csak a frissítésről szól a cikk. Hogy nem lehet xpről közvetlen frissíteni rá. Ami mondjuk nem tudom miért érdekes, win2k-ról sem lehet direktben vistara frissíteni sztem.
  • Inquisitor #67
    Újra a cikkhez, nem tudom kinek lehet hinni, mert megjelent ez az infó a Szeptemberi megjelenésről, de másnap bizonyos források Október első felére ígérték az RTM-et.
  • Cobra. #66
    Win7-nek ugyanolyan telepítóje lesz, mint a többi Windowsnak, csak az idén nyáron vásárolt Vista-kat le lehet ingyen cserélni Win7-re. Illetve bármilyen Vista licenszet kedvezményesen lehet beváltani Win7 licenszre.
    Névtársamnak: nem ajánlom a te gépedre a Win7-et, egyszerűen túl öreg ahhoz, hogy megfelelően működő driverek legyenek hozzá. És nem csak a lap, de a videókártya is problémás lehet.
  • Hegi90 #65
    Na most akkor ezt a Win 7-et hogy is kell telepíteni? Nem lehet megvenni a boltban, és egy szűz hard drive-ra telepíteni, hanem még előtte meg kell venni a Vistát, és az majd letölt magának egy másik oprendszert, amit fel kell rakni? Mi a fasz?

    Engem már a WLM telepítésénél is idegesített, hogy kell várni 10 percet mire leszedi és felrakja oO
  • NintendoGC #64
    Igen sikerült ... de a moderátoroknak nem ártana gettoharcos2 unintelligens, mindenkit lekezelő és antiszemita hozzászólásait is figyelemmel kísérniük!!!!
  • asysoft #63
    Legjobb tudomásom szerint nincs NF3-hoz Vista driver, de szerintem nincs is rá szükség (főleg XP-s driverrel való tapasztalatok után), én anélkül használom a Vistát egy hasonló gépen, s nincs vele semmi gond.
  • gothmog #62
    Nocsak, sikerült törölni pár hozzászólást?
    Kevés! Kevés!
  • cobra64 #61
    Szóval a win7 helyzete nagyon hasonló a 95/98 helyzetéhez. Azok akik volt dolga a 95-höz és 98-hoz is tudják miről beszélek. Hisszen a windows 7 egy továbbfejlesztett vistának felel meg, kijavítva azokat a hibákat benne amiket a felhasználók eddig tapasztaltak a vista használat során, itt értve a magas gépigényt (amit vlitetal és egyébb tweakkel lehet kezelni), ugyanakkor végre néhány újdonságott is beépítve, amiket már eredetileg a vista kidobása során kellett volna megvalósítani. Ugyanakkor a microsoft végre tanult a vistával kapcsolatos hiányoságairól és hibáiból. Igazán örvedentes, hogy igen komolyan veszik a win7 fejlesztését és nagy mértékben bevonja az átlagembereket is a tesztelése során, több, mint 2000! bug felderítése és ezt 500.000 visszajelzésből jött össze eddig és messze van még szeptember(bőveben az ipon.hu-n). A win7 felül fogja múlni a vistát ez tény, persze aki eddig vistát vagy xp-t használt és megvan elégedve vele az megmarad a régi rendszerénél.Hisszen minek is váltson rá, ha nincs szükségem rá. Én pl. xp használok évek óta és a néhány idegesítő hibája ellenére a napi használtra igencsak alkalmas nekem.
    Vista pedig a magas gépigény és driver hiányoságok miatt nem váltottam rá át, de azért kipróbáltam már a béta korában is és párszor még azóta is, főleg az sp1 után, de egyáltalán nem jött be nekem.
    A win7, eddig igencsak elnyerte a tetszésemet, nagyon jól sikerült még béta verzója is és ha kijön a végleges verzió nagyon nagy az esély rá, hogy átváltok rá, bár eddig vmware alatt használom és tesztelem. Csak remélem találok hozzá egy nforce3-as vistás drivert, mert csak az választ el, hogy fetegyem élesbe a xp-m mellé. Szóval aki tud hozzá, az létszi küldje el privátban, hol találok hozzá, mert már igencsak vadászok rá egy ideje de hiába nem találtam működőképes verziót.
    Mielőtt azt írjátok, hogy miért nem fejlesztem fel az én amd 3100+ sempronos, 9600xt-s gépemet egy komolyabra a válasz egyszerű, nincs rá pénz. A főiskola szinte minden pénzemet elviszi és egyáltalán nem egyszerű egy új gépre félrerakni.
    Szóval összefoglalva igencsak jól sikerült és jól fog szerepelni a win7, persze ez a rendszer sem tökéletes, de igen jól használható, bár xp után egy kicsit szokni kell, aki pedig vista után vált rá az túl sok különbséget nem fog tapasztalni vele. Összefoglalva nekem elnyerte a tetszésem a win7, de nem jeleneti azt, hogy mindenki oda lesz érte, elvégre mindenkinek joga van olyan rendszert használni ami neki a legjobban bejön neki vagy a gépén leginkább elfut. Továbbá sok függ attól is mire akarja használnia a rendszerét.
    Én pl. tanulás melett böngészés és filmnézésre használom, illetve pár régebbi játék futására a kedvenceimből, hisszen az újak el sem futnak rajta :(.
    Emberek teljesen fölösleges arról győzködni másokat, hogy váltson vagy maradjon a meglévőnél, mert ahány ember annyi vélemény. Nekem a win7 igencsak elnyerte a tetszésemet eddig, ez az én véleményem, másnak a vista jön be, a harmadiknak a xp tartja a legjobbnak, a negyedig a linux és még sorolhatnám is.
    MIndenki azt használja amire van pénze, ami tetszik neki vagy amit kénytelen használni pl. a munkája során. Másokkal megoszthatja a tapasztalatait kiemelve az általa tapasztalt előnyöket és hátrányokat és csak javasolhatja, hogy próbálja ki más is.