Gyurkity Péter

Az AMD segítene a játékos PC kiválasztásában

A processzorgyártó bejelentette az AMD GAME! kezdeményezés elindulását, amely a játékra tökéletes személyi számítógép összeállításában segít a felhasználóknak. A cég saját termékeit jelöli az új logóval.

Az AMD GAME! hivatalos oldalán azon fejlesztéseket gyűjtik össze, amelyek alkalmasak a legújabb játékok és a nagy felbontású tartalmainak futtatására és megfelelő minőségben történő lejátszására. A cél, hogy a felhasználóknak a jövőben mindenféle előzetes tudás nélkül könnyen segíthessenek a megfelelő játékos PC összerakásában, kifejezetten olyan komponenseket ajánlva, amelyek semmilyen téren nem jelentenek majd hátrányt.


Ennek megfelelően a processzorgyártó saját Phenom és az érkezőben lévő Turion Ultra mobil chipeket, a Radeon HD 3000 sorozatú grafikus kártyákat, illetve a cég chipkészleteit emeli ki a választékból. Ezek kaphatják meg a vadonatúj logót, amely egyúttal jelzi, hogy ezen termékek a megfelelő teljesítményt teszik elérhetővé. "A PC-s játékszegmens vezető cégeinek támogatásával, az AMD GAME! lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy különösebb előképzettség nélkül eligazodjanak a különböző termékek között, kiválasztva az optimális rendszerhez szükséges komponenseket" - magyarázta Nigel Dessau, a cég marketingigazgatója.

A platform darabjai már most elérhetők egyes partnereken keresztül. A listán megtaláljuk az Alienware nevét, illetve több olyan céget, amelyet Európában kevéssé ismerünk, így például a Cyberpower, az iBuypower, a Maingear és a Velocity Micro vállalatokat. Az egyes különálló komponensek a kereskedelmi forgalomban az év második felében lesznek elérhetők.

A sajtó általában pozitívan értékeli a bejelentést, bár néhányan epésen megjegyzik, hogy az AMD-nek inkább a Core 2 processzorokat kellene ajánlania, ha már az optimális választásról beszélnek. Meglátjuk, mennyire tudják megdobni saját eladási adataikat az új kezdeményezéssel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • RecoPhile #78
    Én is egy ilyen matricát elfogadnék. ;)
  • Doktor Kotász #77
    Idióta vagy, ha azt hiszed, hogy az AMD processzortól ment tönkre az alaplapod.
    Helyesbítek. Nem azért vagy idióta, mert ezt hiszed, hanem azért, mert szilárd meggyőződésből állítod.

    Egyébként most vitathatatlanul az INTEL a jobb...
  • asysoft #76
    "És hol kapni ilyet? És milyen márkanév alatt?"
    Intel márkanév alatt, s pl itt. Amúgy tudtommal a Foxconn gyártja ezeket az alaplapokat.
  • dez #75
    Ha valaki nem értené, miért gyorsítják a szar tápok a kondik halálát:
    A mai tápok kapcsolóüzeműek, azaz nem egy trafóval transzformálják az áramot kisebb feszültségre, amikor is az adott kisfeszültség pozitív és negatív "változata" között pulzál a feszültség, amit utána megfelelően egyenirányítanak és stabilizálnak. Így sosem jelenik meg nagyobb feszültség. A kapcsolóüzeműeknél gyors és folytonos megszakításokkal hozzák létre a nagyfesz és a 0V kívánt arányát, amit aztán szűrnek (ami matematikailag egy átlagolás). A szűrés kritikus része a dolognak. A jobb tápokban jobban szűrnek, a vacakabbakban rosszabbul. Az utóbbi esetben a névleges feszt többszörösen meghaladó feszültségcsúcsok maradnak hátra, persze csak rövid időközökre. De ez éppen elég ahhoz, hogy a névleges fesz elviselésére felkészített kondit előbb-utóbb kikészítsen.
  • Sanyix #74
    "Azert teljes igazsag kedveert azt csendben jegyezzuk meg, hogy az intel GYART sajat maga is alaplapokat!"

    És hol kapni ilyet? És milyen márkanév alatt?

    "Nemtudom, de elkepzelhetonek tartom, hogy a sajat chipsetjeihez csinal referencia tervet, hogy szerinte hogyan kellene egy ahhoz passzolo alaplapnak kineznie. (mint ahogy a GPU gyartok is csinalnak)"

    Lehetséges, de nem kell betartani, a videokrátyáknál sem szokták.
  • fflx #73
    "Hát azért, mert mindent a lapgyártóra bíz, és nem foglalkozik vele, ahogy az intel sem..."

    Azert teljes igazsag kedveert azt csendben jegyezzuk meg, hogy az intel GYART sajat maga is alaplapokat!

    "Talán azt hitted hogy az amd megmondja hogyan építsen alaplapot a gyártó?"
    Nemtudom, de elkepzelhetonek tartom, hogy a sajat chipsetjeihez csinal referencia tervet, hogy szerinte hogyan kellene egy ahhoz passzolo alaplapnak kineznie. (mint ahogy a GPU gyartok is csinalnak)

    DE termeszetesen mindenezek nincsenek hatassal arra, hogy aki 1 db sajat rossz tapasztalat alapjan levonja azt, hogy az szaaaar, haaat... az igen

    Mivel altalaban ugye megvan, hogy mennyi az elfogadott hiba aranya es az ilyen esetekre pedig ugye ott a garancia! Ami neritkan 5 ev, de elfogadott a 3 es csak neha 1.
  • Vucli #72
    Nekem 4 éve van meg ugyanazon az AMDs konfigom (ATi kártáyval) eddig semmi gondom nem volt vele, bátyám az elmúlt 3 évbe 2 szer cserélte az alaplapját Inteles konfigjába, mert vmi baj volt vele.
    Ezzel nem azt akarom mondani, hogy az AMD a megbizhatóbb, csak például nálunk a fenti eset fordult elő ,de biztos lehetet volna fordítva is.

    De persze, ha vki keresi, biztos megtalálja saját önigazolását, hogy miért ezt vagy azt a gyártót favorizálja.

    Egyébként pont mostanába akarok újítani, és mivel eddig 100% ig elégedett voltam az AMD-ATI kombóval, most is ilyet vennék és kb. leszarom, hogy melyiknek milyen a piaci részesedése (annyit azért vágok , hogy az AMD felvásárolta az ATIt:). Azonban már régóta nem követem a hardver frontot úgyhogy kiinduló alapnak biztos jó lenne vmi ilyesmi, mint ez a kezdeményezés. De teszteket vagy cikkeket ígyis-úgyis elolovasnék, mielőtt bármit megvennék.
  • Csaba42 #71
    "ha egyáltalán igazat beszélsz, és nemcsak egy újabb intel/konzol vérfanboy vagy, aki kitalál valamit hogy fikázza a nagy ellenségét"
    Ott a pont!
  • Sanyix #70
    Hogyan? Mondjuk letölti a netről a proci dokumentációját (amit te is megtehetsz), amiben minden le van írva hozzá. Kimenetek, bemenetek info a procival való kommunikációról, ezek után a lapgyártó megtervezi hozzá a lapot vasz rendel hozzá valamilyen chipkészletet, teszteli, aztán elkezdi gyártani.

    Talán azt hitted hogy az amd megmondja hogyan építsen alaplapot a gyártó? Mert ez egetrengető baromság, mert így az amd lap gyártó is lehetne, hiszen ha megtervezné, le is gyárthatná a saját nevén, és akkor különbségek se lehetnének (mellesleg ez jó is lenne, csak minőségi lapot lehetne venni amd rendszerhez), de miért adná oda másnak akkor? Hát azért, mert mindent a lapgyártóra bíz, és nem foglalkozik vele, ahogy az intel sem...

    Meg persze nyilván az amd gyártja azt a kondenzátort ami 99% eséllyel ment tönkre a lapjaidban (mert szinte mindig ezek szoktak, az alaplapokon általában), amit (ha egyáltalán igazat beszélsz, és nemcsak egy újabb intel/konzol vérfanboy vagy, aki kitalál valamit hogy fikázza a nagy ellenségét) akár a szomszéd néni is gyárthat a pincéjében. Ja meg persze ezek a kondik érzékenyek a fos tápokra is (codegen, és hasonló nagynevű csoda), de arra az egész gép. Nézd meg semmi gondja nincs senkinek az amd lapokkal csak neked, nem ők a hülyék, hanem te, és tuti valami user error van a dologban.

    7 éve van amd rendszerem, egy alaplapon ment tönkre 1 réztekercs (amit nyilván az amd bányászott ki, és tekert rá egy műanyagdarabra, és adta el hogy ilyet rakjanak a lapra), de ez msi-nél nem is volt meglepő, bár ezt vásárlásnál még nem tudtam+ lehet hogy a táp is benne volt, mert akkor még nem értettem hozzá, és végig egy dzsunka táp volt alatta(a hírhedt acorp). Ez a lap 3 évig ment, a legutóbbi 5 évig(ami alatt már chieftec táp volt), és most is megy, csak lecseréltem a konfigot. Mellesleg ismerősöknél is jópár amd rendszer van/volt, és senkinek nem volt baja velük. Viszont egy ismerősnek tönkrement egy inno3d gf6600gt, tehát akkor belőled kiindulva szar(nem csak szemétkedik) az nvidia, mert a kártya amire a chipjét szerelték meghalt :)
  • A1274815 #69
    Jó ötletnek tartom a kezdeményezést, lehet, hogy a következő gépemre szerzek is egy ilyen matricát.