• Sanyix
    Hogyan? Mondjuk letölti a netről a proci dokumentációját (amit te is megtehetsz), amiben minden le van írva hozzá. Kimenetek, bemenetek info a procival való kommunikációról, ezek után a lapgyártó megtervezi hozzá a lapot vasz rendel hozzá valamilyen chipkészletet, teszteli, aztán elkezdi gyártani.

Talán azt hitted hogy az amd megmondja hogyan építsen alaplapot a gyártó? Mert ez egetrengető baromság, mert így az amd lap gyártó is lehetne, hiszen ha megtervezné, le is gyárthatná a saját nevén, és akkor különbségek se lehetnének (mellesleg ez jó is lenne, csak minőségi lapot lehetne venni amd rendszerhez), de miért adná oda másnak akkor? Hát azért, mert mindent a lapgyártóra bíz, és nem foglalkozik vele, ahogy az intel sem...

Meg persze nyilván az amd gyártja azt a kondenzátort ami 99% eséllyel ment tönkre a lapjaidban (mert szinte mindig ezek szoktak, az alaplapokon általában), amit (ha egyáltalán igazat beszélsz, és nemcsak egy újabb intel/konzol vérfanboy vagy, aki kitalál valamit hogy fikázza a nagy ellenségét) akár a szomszéd néni is gyárthat a pincéjében. Ja meg persze ezek a kondik érzékenyek a fos tápokra is (codegen, és hasonló nagynevű csoda), de arra az egész gép. Nézd meg semmi gondja nincs senkinek az amd lapokkal csak neked, nem ők a hülyék, hanem te, és tuti valami user error van a dologban.

7 éve van amd rendszerem, egy alaplapon ment tönkre 1 réztekercs (amit nyilván az amd bányászott ki, és tekert rá egy műanyagdarabra, és adta el hogy ilyet rakjanak a lapra), de ez msi-nél nem is volt meglepő, bár ezt vásárlásnál még nem tudtam+ lehet hogy a táp is benne volt, mert akkor még nem értettem hozzá, és végig egy dzsunka táp volt alatta(a hírhedt acorp). Ez a lap 3 évig ment, a legutóbbi 5 évig(ami alatt már chieftec táp volt), és most is megy, csak lecseréltem a konfigot. Mellesleg ismerősöknél is jópár amd rendszer van/volt, és senkinek nem volt baja velük. Viszont egy ismerősnek tönkrement egy inno3d gf6600gt, tehát akkor belőled kiindulva szar(nem csak szemétkedik) az nvidia, mert a kártya amire a chipjét szerelték meghalt :)