Berta Sándor

Interaktív toborzásba kezdett a brit hadsereg

Korábbi kedvező eredményű felmérések alapján nagyszabású toborzókampányt indított kereken 2,5 millió euróért a British Army.

A brit hadsereg az elmúlt időszakban többek között arra a kérdésre keresett választ, hogy népszerűek-e a brit katonák az ország lakosainak körében. Az emberek többségének szimpatikusak voltak a bakák, ezért döntöttek úgy a British Army vezetői, hogy igyekeznek még több fiatalembert erre a pályára csábítani. Megfigyelhető volt ugyanakkor, hogy miközben a brit katonákkal a lakosság 87 százaléka szimpatizál, az iraki és afganisztáni bevetésükkel csupán 41 százalék értett egyet.

Andrew Jackson, a brit hadsereg személyzeti főnöke elmondta, hogy jelenleg tíz százalékos létszámhiánnyal küzdenek. Ezen szeretnének változtatni a mostani toborzással, amely először lesz interaktív. Létrehoztak egy weboldalt, ahol a brit katonák segítségét megköszönő iraki, koszovói, bosznia-hercegovinai és brit állampolgárok videóüzeneteit gyűjtötték össze. A tudat, hogy van értelme, van miért az életüket kockáztatni, a vezetők reményei szerint sokak számára vonzóvá teszi a katonai pályát. Harry herceg afganisztáni szolgálata szintén nagyot dobott a szigetország katonai szolgálatának ázsióján.

Az ötlet, miszerint a különböző országok fegyveres erői megpróbálnak az interneten is minél kedvezőbb képet kialakítani magukról, egyre népszerűbb. Már a német és az osztrák hadsereg élt ezzel a lehetőséggel, például a német Bundeswehr a Games Convention kiállításon külön standdal jelent meg. "Mi is indítottunk interaktív elemeket felvonultató kampányokat és ezek sikeresek voltak" - nyilatkozta Bernhard Lauring, az osztrák Bundesheer sajtóosztályának munkatársa. Az Egyesült Államok Tengerészgyalogsága (USMC) szintén felfedezte magának az online toborzási lehetőségeket és 2006 februárja óta képviselteti magát a MySpace.com-on, de az FPS rajongóknak az America's Army általi toborzás sem újdonság.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Midas #5
    Eleg gatya foleg hogy tvbol ujsagbol mindenhonan ez folyik, raadasul ugy allitjak be mintha tok poen lenne az egesz....
  • Bagoly000 #4
    Szerintem pénzre gondolt
  • remark #3
    "A tudat, hogy van értelme, van miért az életüket kockáztatni, a vezetők reményei szerint sokak számára vonzóvá teszi a katonai pályát."

    O igen, az a gondolat melengetne az en szivemet is, hogy eletemet aldozhattam azon vilagbirodalom letrehozasaert amiben utodaim szolgak lesznek...
  • Vorpal #2
    Mennyél - majd itthon temetünk el megigérem.
  • lamer the true #1
    Nahát ez aztán a hír! Most mit csináljak menjek bakának a brittekhez vagy ne?