Figyelőnet

Akciójátékból a hadseregbe

Az amerikai hadsereg ingyenes online játéka az elmúlt négy évében 7 és fél millió regisztrált felhasználóval igen sikeresnek számít. A kommandós kalandokat kedvelők közül később sokan választják a katonai karriert.

Jerry Wolford gyerekkorában szerette a G.I.Joe-t, de álmában sem gondolta, hogy egy napon az amerikai hadsereg ingyenes online játékának lesz az egyik szereplője. A most 39 éves őrmester a katonaságtól azt a parancsot kapta, hogy szereplőként vegyen részt az America's Army: Special Forces Overmatch című frissítésének fejlesztésében. Wolford küldetése jelenleg veszélytelen, hiszen minden kalandja virtuálisan zajlik, legtöbbször stúdiókban kamerák előtt, vagy grafikusok rajzasztalán digitalizálás közben.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Wolford feladata a játékosok kiképzésének megszervezése és oktatása. A sikeres online játék felkészíti a játékosokat a játékban található fegyverek és járműveket használatára szimulált terrorista ellenes küldetésekben. A játékban mostantól több olyan "valódi hőssel" is összetalálkozhat a játékos, mint Wolford, aki megjárta Afganisztán és Irak harctereit.

Az akciójáték nem csak arra ad lehetőséget a felhasználóknak, hogy agresszív hajlamaikat kiéljék, de folyamatos propaganda eszköze az amerikai fegyveres erőknek is. Furcsa, de eddig senki sem kritizálta a program életszerűségét, sőt mint látható a valódi hősök is azt szolgálják, hogy a játékosok mindinkább valós szituációkkal találkozzanak a virtuális harcok során. Az iraki "hősök" közül a hadsereg most többeket alkalmaz a játékban, virtuális hősökké szelídítve a sokat megélt veteránokat, akikkel mostantól nem a harctéren, hanem a monitorokon találkozhatunk.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Az amerikai hadsereg még egy feladatot szán a játékban szereplő katonáinak, a sereg arcaként kell részt venniük rendezvényeken, országos versenyeken. A játék "valódi hősei" ezentúl járják majd az iskolákat és kalandjaikat mesélve, megpróbálják a felnövekvő gyermekekben helyreállítani az amerikai katonaság mítoszát, megfelelő utánpótlást biztosítva a hadsereg toborzó irodáinak.

A virtuális világból azonban a világ bármely tűzfészkébe érkező amerikai újoncok később saját bőrükön tapasztalhatják, hogy a monitoron keresztül nem érezhető a robbanások füstjének orrfacsaró bűze.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Antiga #24
    vayg batllefield simáááááán :) amugy sztem az AA nem olyan jó, már extra realisztikus maradok a CSnél de minden AAs játékost tisztelek :)
  • Runo #23
    Bf 1942/desert combat mod - irthatod az amcsikat :D
  • markleonard #22
  • markleonard #21
  • markleonard #20
    nagyon jó játék
  • perez92 #19
    szerintem lehetne jobb is:)
  • mayk #18
    ez szerintem tök jó:.
  • Dragonlords #17
    ennek van Single vagy csak Multi?
  • Junior #16
    nagyon jo jatek
  • Kensin #15
    Emléxem még amikor a játék csetje átírta a camper szót tactician -re. Az nagyon nagy volt