SG.hu

Egyesül az Intelsat és a PanAmSat

Az Intelsat, és a PanAmSat egyesülési szerződést kötött egymással, melynek értelmében az Intelsat részvényenként 25 dolláros árfolyamon, azaz 3,2 milliárd dollárért megvásárolja a PanAmSatot.

A tranzakció révén piacvezető műholdas szolgáltató konszern jön létre a digitális videó tartalom közvetítés, vállalati adatforgalom bonyolítás és kormányzati kommunikációs szolgáltatások terén. Az új vállalat nagyobb lefedettséggel és tartalék műholdakkal, üvegszálas hálózati háttérrel és kedvezőbb üzemeltetési feltételekkel áll ügyfelei rendelkezésére. A fejlett kommunikációs technológiák alkalmazására helyezett hangsúly megfelelt a kábeltévés műsorszolgáltatók, a műsorszórók, a vállalati ügyfélkör, a kormányzati, valamint az előfizetői igényeknek.

Az együttesen 53 műholdból álló flottájával a konszern több mint 220 országra és felségterületre kiterjedő ügyfél hálózatot szolgál ki. A két vállalat egyesített erősségeinek, valamint az üzemeltetés és az ügyfélszolgálat minősége iránt elkötelezett alkalmazottainak köszönhetően az Intelsat nemcsak a fejlett országokban, de a fejlődőkben és olyan félreeső területeken is ügyfeleket tudhat magának, ahol a műholdak kulcsfontosságúak a gazdasági fejlődéshez szükséges kommunikációs infrastruktúra megteremtéséhez.

"Az Intelsat és a PanAmSat egyesülésével a vállalatoknak és előfizetőknek versenyképes távközlési és videó szolgáltatásokat nyújtó ágazati vezető vállalat jön létre" - hangsúlyozta David McGlade, az Intelsat ügyvezető igazgatója. "A két vállalat ügyfélbázisa, földrajzi szolgáltatási területe, valamint termék- és szolgáltatási profilja jól kiegészíti egymást. Együtt a lehető legmagasabb színvonalú szolgáltatással állhatunk meglévő ügyfeleink rendelkezésére és erősödhetünk meg a gyors ütemben növekvő kommunikációs piacokon." McGlade a tranzakció lezárását követően is megtartja ügyvezető igazgatói posztját.

A PanAmSat ügyvezető igazgatója, Joseph Wright az igazgatótanács elnökeként szolgál tovább. "A PanAmSat csak egy technológiailag fejlett és pénzügyileg stabil műhold üzemeltető vállalkozás által biztosítható, magas színvonalú szolgáltatásokkal áll videó- és adatszolgáltatási, valamint kormányzati előfizetői rendelkezésére" - jelentette ki Joseph Wright. "A két vállalat erősségeinek egyesítésével professzionális üzleti gyakorlatot honosítunk meg az új vállalatnál mind ügyfeleink, mind alkalmazottaink, mind pedig részvényeseink előnyére. A tranzakcióból mindkét vállalat nyertesen kerül ki. A PanAmSat részvényesei számára pedig különösen kedvező a legutóbbi részvényárfolyamhoz képest jelentős prémiumot tartalmazó 25 dolláros készpénzes felvásárlási ajánlat, ami egyébként 40 százalékkal haladja meg a hat hónappal ezelőtti kibocsátási árfolyamot. Részvényeseink mindemellett a tranzakció lezárásáig megtartják osztalék jogosultságukat is a jelenlegivel megegyező vagy azt meghaladó osztalék alap képzési szinten."

A PanAmSat videoszolgáltatásokra koncentrálódó ügyfélbázisa a legnagyobb tévétársaságokat és kábeltévé szolgáltatókat öleli fel, míg az Intelsat hagyományosan a telefon-és adatszolgáltatás nyújtására összpontosít a fejlett világban, valamint a világ hiányosan ellátott területein. Hosszabb távon a két vállalat konszolidálja mindkét szervezeti egység leginkább bevált üzleti gyakorlatát. "Egyesült intellektuális, anyagi- és személyzeti javainkat az Intelsat és a PanAmSat ügyfelei által megkívánt magas szintű szolgáltatások biztosítására vetjük be" - hangsúlyozta ki David McGlade.

A tranzakció lezárása után a vállalat nagyobb pénzügyi erővel és bevétel- és készpénztermelő (cash-flow) lehetőségekkel rendelkezik majd. A vállalat várható éves bevétele meghaladja majd az 1,9 milliárd dollárt és magas cash-flow termelő képessége komoly forrásokat teremt majd a beruházások finanszírozásához és a hitelek törlesztéséhez. A két vállalat igazgatótanácsai által egyhangúlag elfogadott megállapodás szerint az Intelsat megszerzi a PanAmSat összes forgalomban lévő részvényét és részben refinanszírozza, részben pedig átvállalja a PanAmSat Holding Corporation és leányvállalatai 3,2 milliárd dolláros adósságát. A PanAmSat észvényesei 58 százalékban szavaztak az ügylet mellett. A vállalatok feltételezése szerint a tranzakció lezárására 6-12 hónapon belül kerülhet sor.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!