MTI

Újabb France Telecom pakettől válik meg a francia állam

A francia állam a France Telecom távközlési vállalat 6-8 százalékos állami részesedésének eladására készül.

A fő cél, hogy a gyorsított eljárás keretében befolyó összegek hozzájáruljanak az államháztartás hiányának mérsékléséhez - közölték a francia pénzügyminisztérium illetékesei. A pénzügyminisztérium intézményi befektetőknek ajánlja majd fel a papírokat, amelyek eladása révén 3,5 - és 4,5 milliárd euró közötti bevételt remél. Az összeg egy részét ruháznák újra be, a nagyobb részét a költségevetési deficit leépítésére fordítanák. A mintegy 150-190 millió részvényt részvényeket 22,5-22,85 eurós áron kívánják értékesíteni.

Legutóbb szeptemberben adott el a francia állam bankoknak France Telecom részvényeket, és az akkor befolyt 5,1 milliárd eurót és döntően a deficit csökkentésére fordította. A mostani részvényeladás után a francia államnak közvetetten, illetve közvetlenül 33-35 százalék France Telecom érdekeltsége marad, és azt tervezi, hogy a vállalatban a jövőben is "jelentős" részvénytulajdont őriz meg.

A párizsi pénzügyminisztérium az értékesítés lebonyolításával a Deutsche Bank, a BNP Paribas, a Goldman Sachs, a Société Générale az ABN Amro Rotschild társaságokat bízta meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!