JohnnyCage

Győzött a spamellenes aktivista

Jogi győzelmet aratott az a spamellenes aktivista, aki nyilvánosságra hozta egy spamküldő személyes adatait, mivel a marylandi bíróság elutasította a spammelő kérését, hogy töröltessék ki címét és telefonszámát weboldaláról.

Uy, aki a John Hopkins University egyetem Tehetséges Fiatalok Központjának webes koordinátora, feltette George Alan Moore Jr. adatait "Maryland legkeresettebb spam küldőinek" webes listájára. Moore társasága, a Maryland Internet Marketing számos terméket népszerűsít spamen, vagyis kértelenül érkező e-mailen keresztül.

Moore adatainak nyilvánosságra hozását követően zaklatás vádjával beperelte Uy-t. Moore saját elmondása szerint adatainak kiadása óta mintegy 70 hagyományos terméket és 200 magazint kapott postán úgy, hogy meg sem rendelte, és naponta legalább öt fenyegető telefonhívást fogad.

A bíróság döntése alapján azonban Uy nem sértette meg a törvényeket, amikor nyilvánosságra hozta Moore cégének valós elérhetőségeit. A weboldal így továbbra is tartalmazhatja a spamküldő adatait.

Uy elmondása szerint egyébként azután hozta nyilvánosságra Moore adatait, hogy a spamküldő a Norton Antivírus illegális másolatát próbálta eladni neki. Uy egyébként rendszeresen vizsgálja a kéretlenül érkező reklám e-mailek forrását, és kiemelt figyelmet szentel a marylandi eredetűeknek. A koordinátor weboldalán arra ösztönzi az embereket, hogy Maryland spamellenes törvényére támaszkodva pereljék be Moore-t.

A bíróságok az utóbbi időben egyre gyakrabban válnak a spamellenes küzdelmek színterévé, különösen az Egyesült Államokban, ahol a kéretlen e-mailek a leggyakoribbak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gz8 #2
    Halál a spamre! Tele a pufferem az ilyen alakokkal és a hülye leveleikkel. Mi mindent tudék kezdeni egy kanál vízzel!
  • magyar ember 2 #1
    "Moore saját elmondása szerint adatainak kiadása óta mintegy 70 hagyományos terméket, és 200 magazint kapott postán úgy, hogy meg sem rendelte, és naponta legalább öt fenyegető telefonhívást fogad."
    Nagyon helyes, legalabb megtudja milyen bosszusagot okoz o is masoknak. Csak igy tovabb!