Franczy

E-mailek vesztek el az AT&T hibás spamszűrője miatt

Az AT&T WorldNet az elmúlt héten beüzemelt egy vadonatúj spamszűrő technológiát, mely rövid időn belül bebizonyította alkalmatlanságát, ugyanis az előfizetők arra kezdtek panaszkodni, hogy a rendszer nemcsak a reklámokat tartalmazó kéretlen e-mailektől, hanem sajnálatos módon a számukra fontos, teljesen normális elektronikus levelektől is megszabadította őket.

Az AT&T WorldNet az elmúlt héten szerda este üzemelte be az említett e-mail szűrő technológiát, melytől a cég szakértői azt remélték, hogy segítségével minden korábbinál hatékonyabb módon vehetik majd fel a harcot az előfizetőket nem kis mértékben zavaró kéretlen elektronikus levelekkel szemben. A cég munkatársainak azonban hamar rá kellett döbbenniük arra, hogy az új rendszer olyannyira megbízhatatlan viselkedésű, hogy nemcsak a spameket, hanem a barátoktól és ismerősöktől érkező e-maileket is tiltólistára helyezi, még pedig oly módon, hogy minderről semmiféle tájékoztatást nem ad az előfizetőknek.

Mi csak jót akartunk tenni, azonban hamar rá kellett jönnünk arra, hogy legújabb e-mail szűrő technológiánk képtelen a rá bízott feladat hibátlan elvégzésére, éppen ezért úgy döntöttünk, hogy inaktiváljuk - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Janet Wyles, az AT&T WorldNet szóvivője. Wyles elmondta, hogy az új spamszűrőt huszonnégy órával üzembehelyezése után már inaktiválták is, azonban a cég szakértői azt tervezik, hogy a megismert hibák kijavítását követően hamarosan újfent aktiválják majd. Az AT&T WorldNet az esetet követően weboldalán keresztül értesítette előfizetőit a fellépett problémáról, és várhatóan hamarosan elektronikus levél formájában is tájékoztatni fogja őket az üggyel kapcsolatban.

Az AT&T WorldNet által kipróbált spamszűrő technológia lényege, hogy az úgynevezett fordított DNS keresés révén a szűrő leellenőrzi, hogy az adott elektronikus levelek valós címekről érkeznek-e. Amennyiben az adott cím nem bizonyul valósnak, a címzetthez nem jut el az e-mail. Mint ismeretes, a spamek általában hamis címekről érkeznek, ezért elméletben a szűrőknek megfelelően kellene működniük, azonban a gyakorlat azt mutatja, hogy a szolgáltatóknak alaposan meggyűlik a bajuk az ilyen és ehhez hasonló spamszűrő technológiákkal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pheel #5
    Kár, hogy ez csak a kínai nyelvű levelekre működne... :)
  • Dömper Ármánd #3
    Oda kell ültetni egy kíait, hagy szűrje ő az íméleket, napi egy marék rizsért. Természetesen mindezt éjjel-nappal. A nagyontávolkeleti cipő és ruhagyárakban bejön ez a módszer. :)))
  • Frank99 #2
    van ez így
    ha kuldesz a haverodnak egy " itt egy punci csak neked " emailt, akkor a rendszer törli.
    hát ez így nem teljesen jó.
  • [HUN]PAStheLoD #1
    mért nem azt sűrik hogy "free porn ?"