JohnnyCage

AOL: 1 nap alatt 1 milliárd blokkolt spam

Az America OnLine jelentése szerint a társaság hétfő és kedd között, egy 24 órás időszakban 1 milliárd spam e-mail kézbesítését akadályozta meg hálózatán.

Mint Nicholas Graham, az America OnLine (AOL) egyik szóvivője elmondta, a társaság spam szűrői hétfő és kedd között rekordmennyiségű kéretlen e-mail kézbesítését akadályozták meg. Az AOL a társaság közleménye szerint mintegy 5,5 millió esetben kapott felhasználói visszajelzést a spam e-mailekről a szóban forgó, 24 órás időszakban.

A társaság előfizetői egyébként egy "Report Spam" (Spam jelentése) elnevezésű gombbal egyszerűen, és gyorsan küldhetnek jelentést szolgáltatójuknak a kéretlenül érkező, és rendkívül bosszantó kereskedelmi e-mailekről. A spam-ként azonosított levelek kézbesítését az AOL spam szűrő rendszere innentől kezdve megakadályozza az előfizetők felé.

A spam-ként azonosított e-mailek legnagyobb része, mintegy 10 százaléka a rivális Microsoft Hotmail e-mail szolgáltatásáról érkezett, közölte Graham. Az AOL szerint egy felhasználóra 28 kéretlen e-mail jutott a 24 órás időszakban.

Graham szerint a spam-ként azonosított e-mailek rendkívül kis hányada volt olyan elektronikus levél, amely valójában nem sorolható a kéretlen e-mailek körébe. A vezető pontos adatot azonban nem kívánt közölni a tévedésből blokkolt e-mailek számát illetően.

A spam-ek az utóbbi időben egyre komolyabb problémát jelentenek, az óriási mennyiségű kéretlen e-mail ugyanis jelentős pluszterhelést jelent a hálózatoknak, a felhasználók figyelmét a spam-ek áradatában pedig a számukra esetleg fontos levelek is elkerülhetik. A helyzet súlyosságát támasztja alá az AOL megdöbbentő statisztikája is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Veriel #3
    Én is utálom a spamet, de igazán ideges attól lennék, ha egy elbaszott filter miatt nem kapnék meg egy fontos mailt.
  • [HUN]PAStheLoD #2
    meg USA-t is mer a sok(k) FREE PORN onnna gyün nem csingcsang csung országokból!
  • b #1
    én már régóta tudom a spam ellenszerét: kínát meg koreát le kell kapcsolni a netről. esetleg még a muszkákat is.