JohnnyCage

Egyre gyakoribbak a kombinált spam- és vírusszűrők

A három vezető antivírus szoftver fejlesztő, a Symantec, a Trend Micro, és a Network Associates egyaránt a kombinált spam szűrő és vírusellenőrző szoftverekben látja a jövőt.

Egyes szakértők szerint a nagy antivírus szoftvercégek kombinált szoftvereivel szemben nincs jövője azon kisebb társaságoknak, amelyek csak spamszűrő megoldásokat kínálnak. Számukra feltehetően az jelenthetné a legjobb megoldást, ha egy vírusellenőrző programokat készítő társaság felvásárolná őket.

A három vezető antivírus szoftverfejlesztő egyaránt megfeszített iramban dolgozik spamszűrő megoldásainak kiadásán. A Symantec például hétfőn jelentette be spamszűrővel is rendelkező AntiVirus for SMTP Gateways 3.1-es szoftverének piaci megjelenését. A Trend Micro már korábban beindította Spam Prevention Service elnevezésű spamszűrő megoldását, a Network Associates pedig a jövő hónapban dobja piacra a kéretlen reklám e-mailek blokkolására kifejlesztett szoftverét.

- Korábban csak olyan megoldásokkal képviseltettük magunkat az antispam piacon, amelyek a tiltólisták, vagy a levelek témamegjelölése alapján szűrtek - mondta Chris Miller, az Symantec marketingmenedzsere. - Az első komoly megoldásunk a piacon a most kiadott szoftver - tette hozzá.

Miközben a Symantec házon belül oldja meg a spam kérdést, a rivális Trend Micro a Postini-vel lépett partnerkapcsolatba. Miller szerint a Trend megoldása külön spamszűrő szerver munkába állítását igényli, amely jelentős hátrány az AntiVirus for SMTP Gateways 3.1-hez képest. A Trend Micro az év második felére ígéri az egyesített szoftvert.

A Network Associates januárban felvásárolta a Deersoftot, annak antispam technológiájával együtt. Bár a társaság már rendelkezik kliens oldali spamszűrővel, az e-mail átjárókban alkalmazható megoldásra a második negyedévig várni kell.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • b #1
    ahogy a szomszédban élő murzsa gáspár, igazmagyar cigány csávó mondaná: "biznic van emberek". eddig a blocksender szoftverek mentek, most meg majd az ellenszoftvereken lehet nagyot kaszálni. eszelős szivatás.