JohnnyCage

Kalózkodás elleni röplapok az egyetemeken

A zeneipar képviselői újabb kampányba fogtak az internetes zenekalózkodás visszaszorítása érdekében, amelynek keretében a Lemezkiadók Nemzetközi Szövetsége (IFPI) röplapokat juttat el az egyetemekre és főiskolákra.

A lemezkiadók érdekeit védő International Federation of the Phonographic Industry (IFPI) szövetség bejelentése szerint a szervezet megkezdte azon röplapok elterjesztését az európai, dél-amerikai, ázsiai, és ausztrál felsőoktatási intézményekben, amelyek az illegális online fájlcsere hálózatok használatának problémáira hívják fel a hallgatók figyelmét.

"Európában és Kanadában számos olyan felsőoktatási intézménnyel találkoztunk, ahol a hallgatók a nagysebességű internethozzáférésen keresztül többezer zeneszámot tesznek illegálisan elérhetővé" - mondta Allen Dixon, az IFPI jogi képviselője. "Egyes helyeken fel sem lehet lépni az Internetre, mert az illegális forgalom teljesen leterheli a hálózatokat."


Eminem lemezét többtizmillióan töltötték le a hálóról - ingyen

Az IFPI, amely a Warner Music, Universal Music, EMI, Sony Music, és BMG lemezkiadók érdekeit képviseli, az összes lehetséges fronton támadást kíván indítani az illegális online zenekalózkodás ellen. A P2P fájlcsere hálózatok, mint a KaZaA, vagy az iMesh többmilliós felhasználói táborukkal éves szinten többmilliárd dolláros kárt okoznak a társaságoknak.

Az egyetemi és főiskolai számítógépes hálózatok általában igen nagy sebességű internethozzáféréssel rendelkeznek, ezért ideális eszközt jelentenek az online zene-, illetve filmletöltésekhez. A napokban elindított kampány arra hívja fel a hallgatók figyelmét, hogy a zene-, és videófájlok engedély nélküli online terjesztése súlyos bűncselekmények számít, a kieső bevételek pedig visszaszorítják az iparágak teljesítményét, lelassítják az új tartalmak megjelenését.

Az amerikai felsőoktatási intézmények ezúttal kimaradnak a kampányból, mivel az amerikai lemezkiadók a közelmúltban már figyelmeztették az egyetemi hálózatok adminisztrátorait az illegális fájlcsere megakadályozására.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mike #8
    nem rossz. mi vagyunk azok, akiket ki kell irtani, mert nem vagyunk elég buták. Szóval a buták buta törvényeket hozzák, buta létüket védendő, és a gondolkodók a butáák szemében károsak.
  • Mike #5
    pl. ha nem lenne kalózszoftver sem, Mo-n alig lenne számítógép magánkézben, számtech kultúra meg még annyise
  • Mike #4
    Kiváncsi lennék mennyire lennének befosva, ha az emeberek csak egy hétig bojkottálnák az egészet, mindenestül
  • Mike #2
    "tetszik" az a világ, ahol a törvény csak a kiadókat és a multikat védi

    a kiadók profitcsökkenése már maga égbekiáltó!

    én meg azt mondom vesszenek a kiadók!
    változtassanak
    mert ha nem fognak, csődbe fog menni mind
    arról nem beszélve, hogy le kéne áállni a műegyütteske biznisszel is lassan

    mert ez az egész már rég nem a zenéről szól, hanem a kiadók pénzéről
  • Mike #1
    A kiadók inkább azon ötölnének, hogy ne szart adjanak arany áron