JohnnyCage

Újabb fájlcsere szolgáltatás zárja be kapuit

Egy Illinois-i szövetségi bíró szerdán elmondta, hogy napokon belül elrendeli a Madster (korábban Aimster) fájlcsere szolgáltatás leállítását.

A döntés az Amerikai Lemezkiadók Szövetségének (RIAA) második jelentős jogi győzelme, miután a szervezet tavaly a Napster fájlcsere hálózatát is leállíttatta, a napokban pedig a társaság eladását is megakadályozta.

Marvin Aspen bíró, aki a RIAA Madster elleni perét vezeti, egy részletes indoklásban elmondta, hogy a szolgáltatást működtető társaság minden kétséget kizáróan felelős a hálózaton lebonyolított nagyszabású, illegális zeneterjesztésért. "Az alperesek azon kívül, hogy sajátkezűleg ellopták volna a zenét a boltból, és elérhetővé tették volna a felhasználók számára, gyakorlatilag mindent elvégeztek" - mondta Aspen.

A döntés hatása a felhasználókra várhatóan azonban minimális lesz. A szolgáltatás biztosításához kapcsolódó társaságok ugyanis még márciusban csődöt jelentettek, a felhasználók döntő többsége pedig más hálózatok felé fordult.

Az Amerikai Lemezkiadók Szövetsége (Record Industry Association of America - RIAA) teljes sikerként értékelte a bíró döntését. "Ez az egyértelmű ítélet kihangsúlyozza, hogy olyan társaságok és személyek nem építhetik vállalkozásukat olyan zenékre, amely nincs a tulajdonukban, tetteikért pedig felelősséget kell vállalniuk" - mondta Hilary Rosen, a RIAA vezérigazgatója. "A mostani döntés támogatja tervünket, melynek célja az, hogy legális online zenepiacot építsünk fel a rajongóknak."

Aspen szerint a döntést még egyértelműbbé tette, hogy az Aimster aktívan buzdította a felhasználókat a szerzői jogok által védett zeneszámok illegális letöltésére, Club Aimster fizetős szolgáltatása pedig arra épült.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!