JohnnyCage

A "Net generációt" célozza a Microsoft

A Microsoft a jövő héten kezdi meg annak a radikálisan új azonnali üzenetküldő, és kommunikációs rendszernek a tesztelését, amelyet a társaság az Interneten felnőtt fiataloknak szán.

A threedegrees elnevezésű szoftver egy Peer-to-Peer (P2P - Egyenrangú hálózat) társadalmi csoportot hivatott létrehozni, ahol az emberek chat-elhetnek, megoszthatják egymás között fényképeiket, zenét hallgathatnak, vagy kapcsolatba léphetnek ismerőseikkel.

A Microsoft a béta verzió megjelenésével egyidőben egy Windows Peer-to-Peer Update frissítést is kiad a Windows XP operációs rendszerhez, amelyen az új szoftver működik. A threedegrees egyelőre csak a Service Pack 1-gyel ellátott Windows XP operációs rendszeren működik, és az MSN Messenger 5-ös verziójára is szüksége van. A szoftver lehetővé teszi olyan csoportok létrehozását, ahol a felhasználók (legfeljebb 10) üzenhetnek egyásnak, videókat, fotókat oszthatnak meg egymással, vagy zenét hallgathatnak.

A threedegrees a Microsoft másfél éves, Seattle-i központú NetGen divíziójának első megoldása. A 13 - 24 éves korosztálynak készülő szoftvert 12 közelmúltban végzett főiskolás fejleszti Tammy Savage menedzser vezetésével. "Úgy vélem, ez a korosztály vonzódni fog az új kommunikációs eszközhöz, amely egy azonnali üzenetküldő rendszeren keresztül hozza közelebb őket" - mondta Savage, aki szerint a szoftvercég a projektet a szóban forgó korosztály szokásainak részletes, átfogó elemzésével kezdte.

Ami az új szoftver elnevezését illeti, Savage szerint a divízió nem akart milliókat költeni a márkanévre. A threedegrees név alapjául egy teória szolgált, amely szerint minden ember összekapcsolható egy másikkal hat további személy segítségével.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gabest #12
    Na jó, a fájlok adatait nem védi, csak a fájlrendszert. Aki olyat szeretne az nem windowst használ, de arra bőven jó hogy elszállás után ne kelljen átnézni az egészet, mint régen fat-nél.
  • Gabest #10
    sterogg: Az ntfs naplózott fájlrenccer. Már az óvodában tanítják, mert azok még nem tudnak olvasni.
  • zer0 #9
    sterogg:

    Na majd mindjart jon egy M$ fan aztan jol megmondja neked...

  • Gabest #6
    "A threedegrees név alapjául egy teória szolgált, amely szerint minden ember összekapcsolható egy másikkal hat további személy segítségével"

    Ezt egészen pontosan hogy kell elképzeni? Mint egy lecsupaszított rubikkockát a három tengellyel? (degree=fok=szabadsági fok?)
  • Gabest #5
    Amióta az xp kinnvan én is a messengert használom nagy megelegédessel, de most már kicsit úgy érzem, kezd felkopni az érte felelős programozó csoport ála, és mindent megtesznek hogy teletömjék kétes hasznosságú funkciókkal, mint ahogy az az icukával is történt. Persze amíg lehet megpróbálok nem áttérni a 4.7-ről egy újabbra... Ettől föggetlenül a p2p hálózat jó 5let, főleg ha még fájlokat is át lehet majd küldeni, és lesz egy központi keresője is :)