JohnnyCage

Microsoft ügy: Lezárva!

A Microsoft, és az amerikai Igazságügyi Minisztérium benyújtotta a bíróságnak azt a módosított megállapodást, amely pontot tesz a szoftveróriás ellen folyó antitröszt per végére.

A pert vezető Colleen Kollar-Kotelly bírónő a közelmúltban elfogadta azt a tervezett megállapodást, amelyet a Microsoft, és az amerikai Igazságügyi Minisztérium (U.S. Department of Justice) dolgozott ki. Mielőtt azonban az ügy végére pont kerülhetett volna, a bírónő elrendelte a megállapodás néhány pontjának módosítását. A napokban erre sor került, és a négy és fél éve húzódó per végleg lezárulhatott.

A megállapodást a Microsoft és az amerikai Igazságügyi Minisztérium mellett kilenc amerikai állam, név szerint Illinois, Kentucky, Louisiana, Maryland, Michigan, New York, Észak-Karolina, Ohio, és Wisconsin fogadta el, még tavaly november 6-án. Kilenc másik felperes amerikai állam, Kalifornia, Connecticut, Florida, Iowa, Kansas, Massachusetts, Minnesota, Utah, és Nyugat-Virginia viszont elutasította azt. A fellebbező államok azt akarták elérni, hogy Kollar-Kotelly bírónő szigorúbb szankciókat vessen ki a szoftveróriásra.

Jogi szakértők szerint azzal, hogy Kollar-Kotelly elfogadta a megállapodást, gyakorlatilag lezárult az ügy, mivel nincs reális esély arra, hogy a megállapodást elutasító kilenc állam egy esetleges fellebbezéssel meg tudná változtatni a döntést. A felperes államok, akik tulajdonképpen semmilyen szempontból nem érték el céljukat, vagyis a szankciók szigorítását, a múlt péntektől számítva 30 napon belül fellebbezhetnek a bírónő döntése ellen.

Tom Miller iowai államügyész szerint ezidáig nem született döntés arról, hogy a kilenc felperes állam fellebbez-e a bírónő ítélete ellen. Mint Miller elmondta, az ügy központjában álló államügyészek közül többen is éppen újraválasztási kampányukon dolgoztak, amikor a döntés született, így a határozat értékeslése lassabban folyik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pheel #11
    Ez amúgy halál egyszerű: ha ilyen lesz, nem veszed meg. Nem fogja megvenni még jónéhány ember és onnantól nem lesz nyereséges vagy csak részben lesz az. Ezzel szemben lesz egy elég nagy piaci rész, akinek ugye ez nem kell, de kellene valami más. Felébred néhány másik cég, elkezd hiánypótlás-képpen gyártani valamit, amit megveszel. Mikor ezt látják a többiek (mármint, hogy van alternatíva és jobb is, mert szükségszerűen jobb), akkor átpártol egy jelentős részük. Innentől már a MS is törheti a fejét a pozícióinak a visszaszerzésén és elfelejti az egész marhaságot. Ennyi. Jobban jár, ha bele sem kezd.

    Ha nem hiszed, hát emlékezz a P3-as procik sorozatszámaira. P4-ben miért nincs? Nem lehetett volna beleépíteni? Dehogynem! Mégsincs. :)
  • bolic #1
    Baszd meg, nagyon hiányos ez, nincs leírva, hogy MIÉRT ÍTÉLKEZNEK?