JohnnyCage

Microsoft per: Az EU az amerikai döntésre vár

Az Európai Unió egyik vezető tisztségviselője úgy véli, a Microsoft ellen irányuló európai antitröszt vizsgálatban várhatóan az amerikai per ítélethozatalát követően, az idei év végén születik majd döntés.

"A vizsgálat befejező fázisához értünk" - mondta Phillip Lowe, az EU versenyügyi bizottságának következő igazgatója. Az Európai Bizottság vizsgálata elsősorban a szoftveróriás Microsoft szerver szoftverek, illetve médialejátszók szegmensében alkalmazott stratégiáját, tevékenységeit vette nagyító alá.

Lowe az American Antitrust Institute konferenciáján elmondta, pozíciójának elfoglalása után szorosan együtt kíván működni az amerikai szabályzóbizottságokkal, miközben arra is célzott, hogy az EU egyelőre az amerikai Microsoft per eredményére vár. Az EU a döntéssel minden valószínűség szerint megvárja, "amíg a Microsoft helyzete tisztázódik az amerikai oldalon" - mondta Lowe. A szakértő azonban leszögezte, hogy az Európai Bizottság együttműködési kérdéseket vizsgál, amely nem teljesen egyezik meg az amerikai antitröszt per eredeti tárgyával.

Lowe korábban az EU cégegyesülésekkel foglalkozó szabályzóbizottságát vezette, a versenyügyi bizottság igazgatói székét pedig szeptember 1-én foglalja el.

Az amerikai Microsoft per zárótárgyalására az elmúlt hónapban került sor Colleen Kollar-Kotelly bírónő vezetésével, a végső, immár jogerős döntés pedig a közeljövőben várható. A pert kilenc amerikai állam indította a szoftveróriás ellen, miután tavaly novemberben nem fogadták el az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumának Microsofttal kötött peren kívüli megállapodását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!