JohnnyCage

Jelentős áremelkedést hozhat az antitröszt vizsgálat

Tajvani memóriagyártók szerint az amerikai kormány széleskörű DRAM ipari antitröszt vizsgálata minden bizonnyal áremelkedést fog hozni, de árcsökkenést semmiképpen sem eredményez.

A tajvani DRAM gyártók úgy vélik, az idei harmadik negyedévben részben a mostani antitröszt vizsgálat, részben a szezonális piaci változások miatt jelentős áremelkedés várható a memóriák piacán. Az Egyesült Állmok Igazságügyi Minisztériuma (U.S. - DOJ) által indított trösztellenes per kapcsán a hírek szerint a Samsung Electronics, Micron Technology, és Infineon Technologies gyártók mellett immár a Hynix Semiconductor, Winbond Electronics, Nanya Technology, és Elpida Memory cégek is idézést kaptak.

Egyes DRAM szállítók szerint a Micron Technology több másik memóriagyártó céggel együttesen mesterségesen alacsonyan tartotta a memóriachipek árát, hogy a pénzügyi nehézségekkel küzdő Hynix Semiconductor kénytelen legyen kilépni a piacról. A mostani vizsgálat megakadályozza a további, hasonló lépéseket, és lehetővé teszi, hogy stabilizálódjanak a DRAM árak.

Ahogy a második negyedév vége közeledett, a memóriagyártók megpróbálták minél jobban kiüríteni raktárkészleteiket, hogy a negyedéves mutatóik jobban alakuljanak. Az amerikai kormány közelmúltban indított antitröszt vizsgálata miatt azonban a gyártók a jövőben kétszer is meggondolják, hogy végrehajtsanak-e hasonló lépéseket. Mindez az árak stabilizálódását, illetve esetleges emelkedését valószínűsíti.

A DRAM gyártók azt állítják, amennyiben korábban csakugyan visszatartották volna termékeiket az árak mesterséges felemelése céljából, mint ahogy az amerikai kormány állítja, nem lett volna ilyen nehéz elérni a 3 dolláros árszintet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mad mind #9
    Hol, mert én sehol sem találtam.
  • KIP #7
    Ladies and Gantleman! a mostani árak még elég kedvezőek ugyhogy aki spajzolni akar RAM ból az
    most tegye meg vagy spekuláljon az uborkaszezonra:-) ki tudja mi lesz még itt:-))
  • Gyurcika #2
    Birom a RAM gyartokat. Tisztara olyanok, mint a MOL: most valtozott a vilagpiaci ar (meg veletlenul sem akarunk tobbet keresni rajta, ra vagyunk kenyszeritve az aremelesre), muszaly arat emelni.. de azert bizonygatjak, hogy szinte nekik rosszabb ez az aremeles, mint az usereknek...
  • Laci73 #1
    Na kedveseim, vásárolni!