JohnnyCage

Várhatóan elmarasztalja a Nintendót az Európai Bizottság

Az Európai Bizottság egyik tisztviselője szerint a bizottság a napokban nyilvánosságra hozza a végső döntést abban az antitröszt vizsgálatban, amelyet még 2000-ben indított a japán konzolgyártó Nintendo ellen.

A bizottság több, mint két éve indított vizsgálatot a Nintendo ellen, mivel egyes felhasználók azt állították, a társaság felosztotta az európai piacot, hogy mesterségesen magasan tarthassa játékkonzoljainak árát. A tisztségviselő, aki névtelenséget kért, nem közölte, milyen döntést hozott az Európai Bizottság, a The Wall Street Journal értesülései szerint azonban a Nintendo "bűnösnek" bizonyult a vizsgálat során. A WSJ szerint a japán konzolgyártó várhatóan szerdán nézhet szembe büntetésével.

A Nintendo tömören annyit közölt az üggyel kapcsolatban, hogy tud a közelgő döntésről, formális értesítést azonban még nem kapott arról.

2000 áprilisában vizsgálat indult a Nintendo, valamint hét forgalmazója ellen, mivel állítólagosan kartell-szerű tevékenységet folytattak az árak magasan tartásáért. "A Nintendo hét európai forgalmazója külön területet kapott, amin kívül nem értékesíthette a japán gyártó termékeit, valamint köteles volt megakadályozni a nemhivatalos exportot" - áll az Európai Bizottság 2000 augusztusában kiadott sajtóközleményében. A bizottság szerint a Nintendo emellett lehetetlenné tette az egyes forgalmazók közötti árversenyt. Ennek eredményeként a felhasználók nem vehettek Nintendo termékeket a szomszédos országokban, amennyiben ott olcsóbban lehetett azokhoz hozzájutni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CSOCSO #1
    nyah nyah...