JohnnyCage

Barrett az Intel hálózati terveiről beszélt

[SiliconStrategies] Az Intel stratégiája a hálózati eszközök terén teljesen szabványközpontúvá fog válni, mivel a társaság tisztában van azzal, hogy a PC-piacon elért meghatározó pozíciója nem átvihető a hálózati eszközök és megoldások szegmensére.

Craig Barrett, az Intel vezérigazgatója úgy gondolja, az a helyzet, amelyben az Intel a processzorpiacon áll nem, vagy csak közvetetten valósítható meg. meg. Barrett a Las Vegas-i Networld+Interop kereskedelmi kiállításon úgy nyilatkozott az EE Times-nak, hogy nem igaz az a feltételezés, miszerint az Intel diktálni szeretne a hálózati eszközök piacán csakúgy, mint ahogy azt a PC processzorok terén tette.

"Amennyiben nyílt interfészeid és szabványos protokolljaid vannak, akkor az egész iparnak újítania kell, nem csak egy társaságnak" - mondta Barrett. "Annak esélye, hogy azt tehetjük az IXP1200-al, mint amit annak idején a PC-kkel tettünk, gyakorlatilag nulla. Mindent az asztalra kell tenni, az eszközöket, a szoftvereket, a szilíciumokat (chipeket), egyszóval a fizikai interfésztől kezdve a hálózati processzorokig kivétel nélkül mindent, és meg kell mutatnod, hogy mindezt miképp lehet alkalmazni."



Barrett szerint ez a stratégia nem új, de 180 fokos fordulatot jelent a cég korábbi vélekedéséhez képest. A társaság a külön utakon való járás helyett a jövőben inkább a szabadon felhasználhtó szabványok létrehozását fogja sürgetni, és a társaság időközben olyan fórumokba is belépett, amelyektől korábban igyekezett minél távolabb kerülni.

A nyílt szabványok elkészítésén kívül az Intel feladata lesz a chipeket körülvevő környezet megalkotása is, amely ezesetben leginkább a szoftvereket, valamint a komplett rendszerarhitektúrát jelenti. A komplett platform, amely az IXA nevet kapta, ugyanazt a rendszerszintű megközelítést tükrözi, mint amit a társaság a PC-k körében korábban mutatott. Ennek elérése végett Barrett szerint a cég kisebb társaságok bekebelezését is tervbe vette, mivel az Intel jelenleg elég jól áll az anyagi helyzetet illetően.

"Az Intel maga ezen a téren két hasznos tapasztalatot oszthat meg a többi céggel: Azt, hogy hogyan kell bonyolult integrált áramköröket építeni, valamint egyfajta értelmezést is nyújthat a digitális arhitektúrára, legyen szó digitális számítástechnikai, vagy akár digitális telekommunikációs arhitektúráról."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!