JohnnyCage

Az Intel leállítja Streaming Media részlegét

[Reuters] Alig kilenc hónappal az elindulása után az Intel úgy döntött, hogy bezárja a Streaming Media fájlokhoz kapcsolódó tartalomszolgáltatási üzletét, amely a tervek szerint 2004-re 2.5 milliárd dolláros forgalmat ért volna el.

A világ legnagyobb processzorgyártója, az Intel a napokban úgy döntött, hogy végleg megszűnteti az internetes adatfolyamokkal foglalkozó Streaming Media részlegét. Az Intel ezen részlege tavaly májusban indult útjára 200 millió dolláros tervezett beruházással. A cél egy olyan internetes tartalomszolgáltatási rendszer felépítése volt, amelyen keresztül a felhasználók audió- és videófájlokat továbbíthatnának, de akár internetes konferenciára is használható lett volna a készülő rendszer.

Az Intel elmondása szerint azonban nem tapasztalható olyan fejlődés e téren, mint amilyenre korábban számítottak, így sok időbe telne, mire az üzlet hasznot hozhatna az Intelnek. A szolgáltatás sikerének esélyét tovább rontotta, hogy a várakozáson aluli fejlődés mellett a konkurencia is sokkal erősebbé vált, mondta Bill Calder, a cég szóvivője.



"Nincs annyi felhasználó, mint amire számítottunk, így nincsen komoly lehetőségünk sem.", mondta Calder. "Ez nem azt jelenti, hogy az üzletág nem fejlődik, de mindenesetre tovább tartott volna a nyereségesség elérése."

Az elmúlt években az Intel több új üzletbe is belefogott, melyekkel a cég hírnevét a mikroprocesszorokon túlra is ki akarta terjeszteni. A mikroprocesszor üzletág jelenleg a cég forgalmának 75%-áért, a nyereségnek pedig a teljes egészéért "felelős". A Streaming Media üzletág leállításával az ott dolgozó mintegy 200 alkalmazott nem veszíti el a munkáját, a cég őket más részlegeknél fogja elhelyezni. A cég az elkövetkezendő néhány hónapban teljesen leállítja az üzletágat, a szolgáltatás felhasználói pedig az Akamai Technologies Inc.-hez kerülnek majd át.

Bár a tartalomszolgáltatási üzletét leállítja az Intel, a társaság a jövőben is nagy figyelmet fog fordítani az új, adatfolyam-alapú szolgáltatások különféle hardver és szoftver szabványainak megalkotására.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!