Franczy

Intel: hamarosan vége a recessziónak

[ZDNET] Az Intel vezetői csütörtökön azt nyilatkozták a Wall Streeten, hogy igaz, hogy manapság nagyon nehéz idők járnak mind a PC-s iparban, mind a világgazdaságban, de a jövő egyre biztatóbb képet mutat.

Az Intel képviselői elismerték, hogy a rendkívül rossz gazdasági körülmények az utóbbi időkben lemorzsolták a piacról a kisebb cégeket, de a hullámvölgy várhatóan hamarosan véget ér majd, és többek közt a félvezető ipar is magához fog térni. Craig Barrett a világ legnagyobb chipgyártó cégének, az Intelnek elnök-vezérigazgatója kijelentette, hogy a kutatási és fejlesztési költségeket illetően a jövőben sem kívánnak majd spórolni, azonban a cég adminisztratív költségeit jelentősen csökkenteni fogják.

"Úgy jöhetünk ki a legjobban a recesszióból, ha folyamatosan nagy összegeket fordítunk a különböző kutatási és fejlesztési munkálatokra." - mondta Barrett.
Andy Groove, az Intel elnöke szerint a második Moore törvény az lehetne, hogy a recessziót úgy lehet a legkönnyebben átvészelni, ha minél nagyobb összegeket fordítanak ez idő alatt az új fejlesztésekre. Moore törvénye egyébként azt mondja ki, hogy a processzorok teljesítménye körülbelül 18 havonta megduplázódik, Moore egyébként az Intel egyik korábbi vezetője volt.


Craig Barrett

A cég vezetői tehát érthető módon a folyamatos fejlesztéseket támogatják, melyek gyümölcsei hamarosan meg is jelennek majd a piacon, hiszen a 2 GHz-es Pentium 4 processzorok, a notebookokba szánt 1,1 GHz-es mobil chipek, valamint a kéziszámítógépekbe szánt új Xscale processzorok sorozatgyártása már a közeljövőben beindulhat.

Paul Ottelini, az Intel Architecture Group általános menedzsere szerint a 2 GHz-es Pentium 4-es processzorok már az idei év harmadik negyedévében napvilágot látnak majd, és a jövőben komolyabb frekvencianövelések is várhatóak, nem lesznek a korábban a Pentium III-as processzorok piacán tapasztalhatóhoz hasonlóan elaprózott frekvenciaemelések.

Az Intel vezetősége szerint az ázsiai piacnak óriási szerepe lesz majd a gazdasági hullámvölgyből való sikeres kilábalásban. Korábban értelemszerűen az amerikai piac jelentette az Intel számára a legnagyobb bevételi forrásokat, azonban a közelmúltban a kínai és az indiai piac is fejlődésnek indult, a japán piac pedig még korábban is komoly bevételeket jelentett, így összességében Ázsia nagyon fontos terület az Intel számára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!