SG.hu

A Vodafone megveszi a UPC Magyarországot

Pontosabban az anyacég Liberty Global 19 milliárd euróért eladja a német, magyar, cseh és román érdekeltségeit.

A Liberty Global bejelentette, hogy végleges megállapodást kötött a Vodafone Csoporttal németországi, magyarországi, romániai és cseh vállalatainak eladásáról összesen megközelítőleg 19 milliárd euró értékben. Az eladási árat a cégek eredményének 11,5-szeres felszorzásával számolták ki. Ha a tranzakcióba az EU versenyhatósága is beleegyezik, akkor az 2019 második felében zárulhat majd le. "Csak Németországban több mint hatszorosan térült meg a befektetésünk. Ezt az elmúlt 7 év kimagasló teljesítménye is támogatta, amely idő alatt az árbevétel 60%-kal növekedett." - nyilatkozott elégedetten Mike Fries, a Liberty Global vezérigazgatója.

Mivel a Liberty Global megtartja többi európai érdekeltségét (egyesült királyságbeli, írországi, belgiumi, svájci, lengyel és szlovák cégekről van szó), továbbra is hatalmas kábeltelevíziós és szélessávú szolgáltató marad 26 millió TV, szélessávú- és vezetékestelefon-előfizetővel és 6 millió mobil előfizetéssel. A Liberty Globalnak ezen túlmenően 50%-os részesedése van a hollandiai VodafoneZiggo vállalatban, amely 4 millió előfizető számára 10 millió vezetékes és 5 millió mobil előfizetést nyújt.

"Ma Európának minden eddiginél nagyobb szüksége van olyan megfelelő nagyságú országos piaci kihívókra, amelyek hajlandóak beruházni az új generációs mobil, TV- és szélessávú szolgáltatásokba. Németországban például egyetlen piaci szereplő ellenőrzése alatt van a szélessávú piac több, mint fele. Ennek eredményeképpen a többi európai országhoz képest elmaradnak a beruházások és az innováció, és mindez hatással van az ügyfélkiszolgálásra, az új generációs termékek bevezetésére, valamint a szélessávú hálózatok sebességére is. Míg a Liberty Global a Vodafone-nal együttesen is – amelyek németországi kábelhálózatai között nincs átfedés, és így nincsenek közvetlen versenyhelyzetben – csak a piacvezető szolgáltató méretének felét teszik majd ki." - mondta Mike Fries.

Szabó János a Magyar Telekom gazdasági vezérigazgató-helyettese szerint egyelőre nehéz értékelni, hogy az egyesülés mit fog jelenteni, mint ahogy azt is, hogy a Digi mobilpiaci belépése mikor következik be. A Vodafone egy ideje törekszik vezetékes infrastruktúra kiépítésére, azonban ennek az idei évre nem lesz számottevő hatása, mivel az eljárás várhatóan hosszabb időt vehet igénybe.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dzsagon #6
    Majd ha kivonul az összes külföldi mehetsz napszámosnak kukoricát tördelni.
  • BladeW #5
    Nem is rossz ötlet, biztos lenne akit érdekelne! (és még a bevétel is az országban maradna)

    Utoljára szerkesztette: BladeW, 2018.05.10. 13:28:31
  • nlght #4
    Rokon behajtócégnél dolgozott, a vodafone 30 nap nemfizetés után eladta nekik a pár ezer forintos tartozásokat, volt amikor 4000 ft miatt került valaki a behajtók kezei közé...
    Ritka szemét cég!
  • molnibalage83 #3
    Nehogy azt hidd, hogy a Trécom pl. jobb.
    Mondjuk nekem a UPC-vel eddig semmi bajom nem volt. Minden pöccre ment, atomstabil net és szervizes fickót bekötésre meg később modemcserére este 7-8 táján is lehetett kérni. 10 perc pontossággal érkezett.

    A trécomnál 2 átírás és 3 lemondási kísérletből 1-et sikerült aboszolvánom úgy, hogy 3-szor mentem be a szutyok ügyfélszolgálatukra. Az utolsó levelükre úgy reagáltam, hogy ha még egy jön, akkor rendőrségi feljelentés zaklatásért, mert nem képes a tetű rendszerük semmire. Azóta valahogy nem kerestek...
  • morguldae #2
    Mi a szarnak kell a sok külföldi multi cég ide? Magyarországra egy szolgáltató kell ami állami szolgáltató legyen. Aztán itt maradjon az országba a bevétel! Elég volt már a sok külföldi haszonszerzőből, aki élősködik az országon, meg gyarmati szinten tartja! Saját szolgáltatót akarunk! Magyart a magyarnak! Elég volt az adómanipuláló külföldi cégekből!
  • LSSAHPAUL #1
    Vodafone lol, legszarabb mobilszolgáltató. 2004-től mostanáig ott voltam, lejárt a feltöltő kártyám ideje, a 30 nap türelmi idő is, megyek hogy na tegyük rendbe, azt mondják nem lehet kikerültem :D, akkor fizetek, mondják nem, akkor veszek egy új előfizetést de kérem vissza a régi számom, azt mondják nem. Na akkor felhívom ott előttük a központi ügyfélszolgálatot, ott mondják hogy de igen igényelje meg a helyi iroda az új sim kártyát a régi számmal. Mondom szegény helyi hölgynek aki amúgy mellettem ült és hallotta hogy na akkor csináljuk gyorsan mert nekem minden erre van, bankom belépni se enged az sms nélkül. Ott vártam kb 40 percig, ott volt a marha főnöke is azon is látszott hogy SEGG HÜLYE végül úgy oldották meg hogy írnom kellett egy panaszlevélt amibe leírtam a központ által javasolt módszert :D, jah és azt mondták hogy 30 nap mulva jöjjek vissza, mondom jövök holnap hátha hamarabb kész, erre a kisassszony: áh biztos hogy 30 nap mert a vodafone a panaszlevelekre pontosan 29 nap mulva válaszol, ezt tapasztalatból mondja. Úgy hogy várunk. Sok sikert mindenkinek aki még ezeknél a szarháziaknál vannak!