Berta Sándor

Minden idők egyik legnagyobb felvásárlására készül a Verizon

Teljes egészében a Verizon Communications tulajdonába kerülhet a Verizon Wireless, amennyiben a konszernnek sikerül megvásárolnia a Vodafone által a mobil szolgáltatóban birtokolt tulajdonrészt.

Alighanem minden idők egyik, ha nem a legnagyobb üzleti tranzakciójára kerülhet sor a közeljövőben, ha a Verizon Communications megvalósítja az elképzelést. A Verizon Wireless 2000 óta van a Verizon Communications és a Vodafone közös tulajdonában. A cég jelenleg a legnagyobb amerikai mobil szolgáltatónak számít, közel 96 millió ügyfele van, az éves forgalma eléri a 70 milliárd dollárt. Ennek megfelelően a kivásárlási ár is hatalmas lehet: elemzők szerint az összeg elérheti a 121 milliárd dollárt és ez azt jelentené, hogy a Verizon Wireless értéke 270 milliárd dollár lenne.

"Úgy gondolom, mindez megvalósítható lenne. Mindig azt mondtuk, hogy tetszene nekünk, ha miénk lehet az egész társaság" - nyilatkozta Lowell McAdam, a Verizon Communications elnök-vezérigazgatója. Az üzletember hozzátette, hogy a cége közvetlenül is megvásárolhatná a 45 százalékos tulajdonrészt biztosító csomagot, de számos más lehetőségük is van.

Az elemzők viszont igyekeztek lehűteni a kedélyeket és rámutattak, hogy ha lesznek tárgyalások, azok nagyon elhúzódhatnak és szerteágazóak lehetnek. Will Draper, az Espirito Santo befektetési bank munkatársa szerint ebben a játszmában McAdam érdekesen nyitott, de nem hiszik azt, hogy a Vodafone kész lenne eladni a mobil szolgáltatóban birtokolt tulajdonrészét, hiszen a Verizon Wireless biztosítja a Vodafone nyereségének felét. A távközlési óriás csak akkor gondolná meg magát, ha a vételi ajánlat nagyon meggyőző lenne és kérdéses, hogy a Verizon Communications képes-e ekkora összeget előteremteni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!