Berta Sándor

Brexit - a Vodafone lehet az első nagy távozó

Nagy-Britannia Európai Unióból való kiválásának egyik következménye lehet a meghatározó cégek távozása.

A Vodafone első távközlési óriásként máris reagált a Brexittel kapcsolatos sikeres népszavazásra. A társaság jelezte, hogy megvizsgálja annak lehetőségét, hogy a londoni központját Brüsszelbe költözteti át. A BBC tudósítása szerint a vállalat azt tervezi, hogy olyan gyorsan, amennyire csak lehetséges, módosítja a könyvelését, és pénzügyi eredményét a jövőben font helyett euróban fogja megadni. Jelenleg is zajlik a cég központjának áthelyezésével kapcsolatos megvalósíthatósági tanulmány elkészítése, illetve a várható költségek megbecslése. Amennyiben a költözés bekövetkezik, az komoly problémát jelentene London számára, egyúttal a britek először szembesülhetnek a Brexit gazdasági következményeivel.

A Vodafone elszánt abban a tekintetben, hogy nem akarja magát a politika játékszerévé tenni és a részvényesei, valamint az ügyfelei szempontjából gazdaságilag a lehető legjobb megoldást akarja megtalálni. A társaság számára fontos az európai közös piac és az árucikkek, a tőke, valamint a személyek szabad mozgása. Ugyan a cég nem akarja elkapkodni a döntést, de már csak a bevételek szempontjából sem dönthetne másként, hiszen Európából ötször több bevétele folyik be, mint Nagy-Britanniából. Vagyis gyakorlatilag minden érv a távozás mellett szól.

A Vodafone két nagy szigetországi központjában (Londoni és Newbury) összesen 13 000 ember dolgozik. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mi lesz az ő sorsuk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Whysper #4
  Nem a szolgáltatás minősége miatt lényeges a vodafone,hanem mert Vodafone az egyik legnagyobb szolgáltató és rengeteg munkahelyet fog megszüntetni ezzel ami családoak tis érint. Szolgáltatás marad persze mert a 3 meg páran az Ő hálozatát használják és így marad ugyna az. Csak munkahelyek szünnek meg Mert azér tegy központba ráadásul EU központba azért elég magas fizetésben dolgoznak rengetegen.
 • gosub #3
  Brüsszelbe? Nem véletlen, hisz offshore paradicsom a többi tagállam kárára.
 • alex1976 #2
  A vodafont abszolútt nem sajnálom. Hihetetlen lassú és bürokrata a klienseikkel. Saját tapasztalat. Internetet nem tudnak szolgáltatni mert 15% -kon fut amit megvettem( 1,6gb) 3-hónapig piszkáltak hogy szerelőt küldenek a router beállíttására(2 x) A routert lecserélték ,mert hibás lehet. Teljesen hülyének nézik a közönséget.Nem engedik felbontani a szerzödést,még akkor sem ha teljes bizonnyal elismerik,hogy nem tudják biztosíttani a megfelelő vonalat.Amikor márt arogánsan beszélnek a telefonon akkor besokaltam felső menegment -hez fordultam ,aki elnézést kért... Sikerült felbontani a Szerződést.. De ezzel nincs vége,3-hóig még küldték a számlát. Érdekes megjegyezni ,hogy a SKY szolgáltató ugyan azt a vonalat használja az internethez és zavartalanul mükszik.
 • Jawarider #1
  Jó lesz a Brexit. Skócia, Észak-Írország kilép, cégek ejönnek, túristák nem fognak annyira menni a határ-cumi miatt, király.

  Alakul a Kis-Britannia