Berta Sándor

A UPC anyavállalata szerződést kötött a Netflix-szel

A UPC-előfizetők közvetlenül set top boxuk távirányítójával érhetik majd el a Netflix tartalmakat. A partneri kapcsolat mindkét fél számára kifizetődő lehet.

A világ legnagyobb kábeltelevíziós társaságának számító Liberty Global bejelentette, hogy globális szintű kooperációt indított a Netflixszel. A stream-szolgáltató fizetni fog azért, hogy alkalmazása felkerüljön a UPC anyavállalatának beltéri egységeire, mely által a felhasználók hatezer órányi tartalommal – filmekkel, tévésorozatokkal és dokumentumműsorokkal - gazdagodhatnak. A több évre megkötött együttműködés a világ több mint 30 államára vonatkozik, de azt még nem lehet tudni, hogy a partnerség az egyes országokban pontosan mikor kezdődik el.

Bob Greene, a Liberty Global üzletfejlesztésért felelős vezetője kijelentette, hogy megosztják a bevételüket a Netflixszel, cserébe annak szolgáltatásai elérhetővé válnak a beltéri egységeiken. A stream-ajánlat ugyanakkor nagyon nagy sávszélességet igényel. A kooperáció ellenére a Netflix tartalmai semmilyen tekintetben nem élveznek majd előnyt más felvételekkel szemben, de a vállalat összes anyaga meg fog jelenni a Liberty Global keresőrendszerében.


Az együttműködésnek köszönhetően az óriáscég minden ügyfele Netflix-tagsághoz juthat, majd azt használhatja az okostévéjén vagy más készülékén. A partneri kapcsolat azokra a Liberty Global ügyfelekre is vonatkozik, akik nem rendelkeznek okostelevízióval vagy akik távirányító nélkül néznék a Netflix tartalmait. Greene elmondta, hogy a Netflix használata normál díjas szolgáltatásnak minősül. A stream-szolgáltató számára ezek a kooperációk azért fontosak, mert egyébként a tévégyártóknak fizet azért, hogy a készülékeik távirányítóit egy külön Netflix-gombbal lássák el.

A Netflix új felhasználóinak előbb regisztrálniuk kell a szolgáltatásra a televíziójuk képernyőjén látható ikon segítségével, viszont a korábban már regisztráltak könnyedén böngészhetnek majd a kínálatban úgy, hogy ezentúl nem kell egy harmadik eszközt közbeiktatniuk, hanem rögtön set top boxuk távirányítójával érhetik el a tartalmakat. Az együttműködés először Hollandiában indul el, ahol a Netflix alkalmazását a Horizon beltéri egységekre telepítik fel, azután 2017-től a további államok következnek. A szoftver több nyelven lesz elérhető.

A most megkötött együttműködés előzményeként a Netflix tartalmak már sikeresen debütáltak Nagy-Britanniában, a Liberty csoporthoz tartozó Virgin Media TiVo platformján még 2013-ban. A Liberty Global egyébként évente 2,5 milliárd dollárt fizet a tartalmakért különböző partnerségek, felvásárlások és együttműködések révén. Mike Fries, a konszern első embere azt nyilatkozta, hogy ez a mindössze egy gombnyomással elérhető kínálat nagyobb szabadságot ad az előfizetőiknek, ők pedig örülnek annak, hogy kiépíthetik a partneri kapcsolatot a Netflixszel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Whysper #8
    kár,hog yitthon nem!
  • AnarchoiD #7
    van vpn -en megneztem a kulonbeseget, eg es fold ami usaban es ami itthon elerheto az usa beli natflix siman kivaltja a torrentet
  • BrockSamson #6
    Mindegy hany oranyi sorozat van fenn, ha azoknak csak toredeke erdekel. Masreszt oraszam sem jelent semmit, Baratok kozt/Joban rosszban/hasonlo szinvonalu muvek hossza is tobb ezer orara rug, megsem ernek forintot sem.
    Termeszetesen ha valakinek pont azok a sorozatok fontosak, amik elerhetok, akkor hajra, fizessen ugyanannyit mint amcsik, csak negyed annyi tartalomert, nalam tovabbra sem sikerult kivaltaniuk a torrentet (pedig pozitivan alltam hozzajuk).
  • TokraFan #5
    Igen, csak mi van akkor, ha éppen azok nincsenek fent amiket nézni akarok? Azzal nem sokra megyek, ha olyan sorozatok és filmek kerülnek fel, melyek nem érdekelnek. Nem az időbeni tartalom mennyiségével van baj, hanem a választékkal!
    És persze a lokalizáció teljes hiányával is.
  • zetortraktor #4
    Mi van? Nem mindegy, hogy 200*24 órányi sorozat vagy 2000*24 óra sorozat vagy 500 vagy 5000 film érhető el? Úgysem fogsz soha a végükre érni, még akkor sem, ha csak a jókat nézed. Egy hónapban sorozatokból a Netflix eleve 2-3-4-et felpakol, emellé jön mindig 10-20 új sorozat 2-8 évaddal.
  • BrockSamson #3
    Ez nekunk csak akkor lenne erdekes, ha lenne megfelelo mennyisegu tartalom. Amig Bangladesben vagy Afganisztanban is ketszer annyi sorozat es film erheto el, mint nalunk, nem beszelve USA-rol, ahol majdnem tizszer annyi, addig nem tartom elofizetesre erdemesnek a szolgaltatast.
  • Szefmester #2
    A Philips okostévék távirányítóján van netflix gomb.
  • Skhalinprimegod #1
    Biztos bekötnék egy adat tolvaj áramzabáló plussz eszközt(stb) a 2016 ban...