Szekeres Viktor

Az SG-olvasók kedvenc filmjei

Az év elején újságírói szokás az összegzés, a toplisták összeállítása, s utóbbiakból nem csak saját ízlést világgá kürtölőt lehet készíteni, hanem az olvasói ízlést tükrözőt is. Saját botcsinálta módszereinkkel most ezt próbáljuk meg.

A nagy toplistás lázban gondoltuk megnézzük, hogy mely filmről szóló híreket és mely filmkritikáinkat olvastátok legtöbben, bár valljuk meg, hogy egyes cikkek népszerűségéről a kommentek száma alapján is tájékozódhat bárki.

Filmkritikáink olvasottsága alapján az alábbi filmek érdekeltek legjobban titeket: a nagyon gyenge Csajok háborúja, a kellemes meglepetés Made in Hungária, valamint a Halálos iram - igaz utóbbi nem kritika volt, hanem a remek bevételekről szóló cikk. Ezen kritikák és a havi ajánlóink mellett természetesen legkíváncsibban az Avatarról szóló három nagy írásunkba vetették magukat az olvasók, hogy utána kommentek százain keresztül folyjon az olykor késhegyig menő hadakozás arról, hogy miért is remek, illetve miért is pocsék film James Cameron scifije. (Az Avatar-cikkek népszerűségét egyébként csak a 2009-es legrosszabb és legjobb filmek toplistájának kedveltsége haladta meg, ami reméljük annak is köszönhető, hogy 2009-ben valóban sokkal több jó filmet láthattunk, mint az előző években.)

A rövid filmes hírek között is a legnépszerűbbek között volt az Avataros tematika, de érdekes módon a tavalyi Sötét lovagos-szintet még nem érte el olvasottságuk, sőt, decemberben is a Sötét lovagos Chris Nolan új filmjéről szóló hírünk volt a legnépszerűbb - jelentsen ez bármit is. Cseppet sem meglepő módon a klikkelésre leginkább csábító filmcímek között az X-Men, a Vasember és az Újhold volt jelen - utóbbi előzetese messze a legolvasottabb hír volt az évben. (És persze, tesszük hozzá szemlesütve a női pornóról, valamint a Harry Potter pikáns jeleneteiről szóló aprók is elég keresettek voltak, illetve Megan Fox neve is rengeteg olvasót hívott táncba.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dzsagon #23
    ez egy tök régi cikk
  • lAngelus #22
    Én csak a Robin Hoodot és az Eredetet tervezem moziban nézni. Másoknak ajánlom még a Vasember 2.-t. Ennyi.
  • nickwearby #21
    "Filmkritikáink olvasottsága alapján"

    Hát (tal nem kezd......) nem ez alapján kéne megítélni,
    de a ti bajotok.........




    Ezt is Viktor írta?

    (Ha sok cikkjére bepalizódom, szerintem leszoktatom magam róla, hogy nagybetűvel kezdjem a nevét...)
  • Etinger #20
    Miért, a cikk címe nem a cikk része?
  • pixx #19
    Tán ha a cikk címe más lenne, mondjuk "2009-ben erre kattintottak a legtöbben", de a cikk író szándékosan rossz címet vagy hülye...
    Én abban a hitben volta, hogy volt valami szavazás, és lemaradt róla. De sajnos nem, hanem mit kommenteltek többen, meg mire kattintottak. A kettő nem ugyanaz.
    Lásd be te is, szándékosan vannak provokálva az emberek.
    2 éve ez egy tök jó oldal volt, viszont azóta megy lefelé...remélem egyszer visszajön a színvonal.
  • skodatuning #18
    "Szerintem egy fórum azért (na meg azért is van lehetőség kommentelésre) van, hogy ott megVITAssuk az adott témában felmerülő dolgokat, gondokat és észrevételeket közöljünk egymással"
    Ebben teljesen igazad van,viszont legtöbb komment nem az adott témát boncolgatja hanem azt,hogy pl miért az a cikk címe ami...vagy ha van egy filmkritika akkor nem a filmről megy a diskurzus,nem arról, hogy nekem tetszik/nem tetszik,azért mert stb...


  • steevo7 #17
    Nem értem viizo kommentjét. Nem... Nem a szövegértéssel vannak gondjaim.
    Szerintem egy fórum azért (na meg azért is van lehetőség kommentelésre) van, hogy ott megVITAssuk az adott témában felmerülő dolgokat, gondokat és észrevételeket közöljünk egymással. Nos, tudtommal nemcsak pozitív vélemények közlésére van lehetőség, hanem a negatívakéra is.
    Másodszor, hogy jön ő ahhoz, hogy bárkit lesötétezzen? Netán tisztában mindenkinek az értelmi szintjével? Esetleg tud arról, hogy ki mennyire van képben filmek, rendezők, költségek és kritikák terén? Vagy itt az sg-n kiadtak egy ún. fórumrendelet, amely kimondja, hogy szigorúan csak dícsérni szabad a cikkírót még akkor is ha vadbaromságot ír? Arról nem is beszélve, hogy csak meghatározott IQ szintű emberek kommentelhetnek. :D

    "Elhiszem hogy az életben tele vagytok kisebbségi érzéssekkel, és itt majd névtelenül majd jól megmondjátok, keménykedtek, az életben kíváncsi lennék melyik merne beszólni bárkinek."

    Honnan tudja, hogy kisebbségi érzésem van? :O Szerintem az lenne természetes (Bár nem kívánom neki, mert nem jó dolog kirekesztve, megkülönböztetve lenni.), ha Ő érezné magát úgy, hiszen már-már a cikkirót/cikkírókat védők egyre apadó csoportjának egyik aktív képviselője.
    Még valami. Ne jöjjünk már a közhellyel, hogy itt névtelenül mindenki emberkedik. Való igaz, hogy van olyan, aki ezt teszi. Most keressem fel az írókat személyesen csak azért, hogy kritikával illessem az "irományukat" (néha már nem cikkről beszélünk)? Na ne már. Nem félek kimondani a véleményemet. Nem kell anonimitás, hogy bátor legyek.
    Részemről ennyi. Köszönöm a figyelmet.
  • Scamp #16
    "épp az löki előre a szekeret, aki leginkább utálkozik."

    Ez a mondat annyira találó volt...
  • Etinger #15
    Maga a cikk az érdekes, a címmel van a gond.
  • kalapos01 #14
    Ja, és viizonak abban teljesen igaza van, hogy azért valahol sötétség, ha épp az löki előre a szekeret, aki leginkább utálkozik. Épp az szán sok időt a cikkre, hogy még kommenteljen is sokszor, aki a legnagyobb antirajongó.

    És itt nem Garrett27-re gondolok, mert ő már csak reakcióra reagál korrekten. De azok, akik a fikával indítanak, azok valahol elég kétségbeesettnek tűnnek, nem? Mert elmehetnének, olvashatnának más rovatot is, de ők mégis fanatikusan csüngenek a filmes híreken. (Ez olyan Howard Sternös megoldás, ha látta valaki az Intim részeket.)