Napi Online

Bajban van Hollywood

A hazai mozik és a nagy filmforgalmazók az év végén csakis a kamasz Harry Potterben, a pénisz nélküli King Kongban és a ruhásszekrényes Narmia krónikáiban bízhatnak.

Idén január és október között 20 százalékkal csökkent a mozilátogatók száma Magyarországon. A Filmforgalmazók Egyesületének adatai szerint a mozik bevételei is számottevően visszaestek. Amíg 2004 első tíz hónapjában 9,24 milliárd forintos bevételt könyvelhettek el, addig az idén 7,74 milliárd folyt be a kasszájukba - írta a Világgazdaság. A csökkenő tendencia egyébként az egész világ mozis piacára jellemző. Magyarországon 9,67 millióan látogattak el a hazai mozikba, s ez közel 20 százalékos forgalomcsökkenést jelentett az előző év hasonló időszakához képest.

A szakemberek szerint a hátralévő időszakban még jelentősen változhat a helyzet, miután olyan nagy volumenű produkciók kerültek a mozikba, mint amilyen Harry Potter vagy a King Kong. Sokak szerint e filmek kapcsán a december legalább olyan erős lehet, mint amilyen az elmúlt három hónap együttesen volt. A Harry Potter például december elseje és hetedike között messze a legnézettebb filmnek bizonyult. Összes nézőszáma a bemutatót követően már 127,7 ezernél tart, és az összes bevétel is túllépte már a 122 millió forintot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Frank99 #10
    aha. ott meg a golyókat gurigarják a film alatt..

    meg miért is tegyek meg még 14-15 km-t oda -vissza?

    Hol is fizetem az adót?
    Hévízen vagy Keszthelyen?

    ehhh, mindegy...
  • Zedas #9
    Itt ugyanaz a probléma mint a játékiparnál (szoftver), nevezetesen hogy a fix haszonra hajtva kiölik a kreativitást a magas kockázat miatt. Ez ipari szempontból lehet hogy jó, de az emberek kezdenek belefáradni. Minek mennél el a filmre, mikor ugyanazokat a kliséket már egyszer (sokszor) láttad?
  • ghoszt #8
    Olcsóbb jegy? Érdekes ez nem fordul meg a mozikat üzemeltetők fejében. Lásd gyári dvd-k árai...
  • tomo #7
    akkor ugorj at hevizre, ott mintha lenne mozi :)
  • scooterbr #6
    Ebben az évben nem túl sok olyan film volt amit érdemes lett volna megnézni a moziban. Inkább akkor letölti az ember és megnézi otthon.
    A kiadók meg csak sírjanak. Úgyis a kalózkodásra fogják majd az egészet.
  • 5i #5
    A kalózkodás nem lehet kifogás, hiszen manapság is vannak hatalmas sikerű mozik. Például Gyűrűk ura-trilógia, A 40 éves szűz, Pókember, X-Men-ek stb. A stúdiók csak azért sírnak, mert nem 100 milliós hasznot szereztek, hanem csak 89 milliót egy filmen.
    Még a kétes minőségű Világok harca is busásan megtermelte a maga hasznát.

    Eközben emberek éheznek és halnak meg. Akkor kinek is kell a pénz?
  • robrose #4
    Pár ötlet h ne legyen "veszteséges" HW:

    1. csináljanak normális filmeket
    2. normális költségvetésből
    3. ne adjanak egy "színésznek" 20 milliós gázsit..
    4. kevesebbet lopjanak a felső vezetők

    asszem ennyi
  • lev84 #3
    Talán jobb filmeket kellene csinálni...
  • Derapo #2
    Majd most kitalálják a nagy okosok,hogy a "kalózkodás" miatt nem megy a bót.Pedig ha filmeket csinálnának akkor azé csak menne nem?
  • Frank99 #1
    én néha elmennék moziba, de porfészek városunkban, Keszthelyen nincs mozi.

    így marad a kölcsönzés, és a letöltés....

    ez van