MTI

Nyolc induló az e-útdíj tenderen

Nyolc ajánlattevő nyújtotta be jelentkezését a megtett úttal arányos elektronikus díjszedési rendszer hazai kiépítésére kiírt gyorsított közbeszerzési eljárásra a szerda délelőtti határidőig - közölte az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt.

A közlemény szerint a jelentkezők között cégek, illetve konzorciumok is vannak. Az ÁAK a beadványok értékelését követően, várhatóan október 19-én kéri fel ajánlattételre a második fordulóba jutott indulókat. Az ÁAK - a kormány szeptember 14-i határozatában foglaltaknak megfelelően - szeptember második felében hirdetmény közzétételével induló, gyorsított tárgyalásos közbeszerzési eljárást írt ki, a megtett úttal arányos, elektronikus díjszedési rendszer kiépítésére. Ezzel kapcsolatban korábban összesen 36 cég jelezte részvételi szándékát, ennyien kérték el az ehhez szükséges kiegészítő iratokat.

Közülük a szerda délelőtti 11 órás határidőig 8-an nyújtották be jelentkezésüket. A kiegészítő iratokat felvevők és a tényleges jelentkezők száma közötti eltérés részben abból adódik, hogy az indulók jellemzően konzorciális megállapodás keretében vesznek részt az eljárásban. A T-Systems Magyarország Zrt. közölte, leadta a jelentkezését fővállalkozóként. A cég várja a második fordulót, és abban érdekelt, hogy az eljárás a tervezett módon és határidőkkel menjen végbe. A menetrend szerint: a részvételi jelentkezések értékelését követően, október 19-én küldi el az ÁAK az ajánlattételi felhívást azoknak a jelentkezőknek, akik továbbjutnak a közbeszerzés második fordulójába.

Az ajánlattevőkkel lefolytatandó tárgyalások lezárása, valamint a végleges ajánlattételi határidő és az eljárás eredményéről szóló döntés november második felére tehető. A nyertes ajánlattevővel való szerződéskötés december első felében esedékes. Az útdíj tender technológia-semleges, vagyis nem részesíti előnyben a jelenleg ismert technológiai megoldások egyikét sem - az egyik műholdas, a másik rádiófrekvenciás technológiát használ. Fontos kitétel, hogy az ajánlattevőknek az elektronikus útdíjrendszer teljes körű meghonosítására kell ajánlatot tenniük. Ebbe beletartozik a tervezés, a kivitelezés, a beüzemelés, továbbá a 2022. október 31-ig tartó díjszedés és díjellenőrzés is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!