Berta Sándor

Előrendelhető a Commodore 64x

A Commodore USA rendszerében már megtalálható a C64x nevű legújabb modell, ami csak külsejében hasonlít a legendás készülékre, belsejében már mai alkatrészek találhatók.

A Commodore USA webboltjában már minimum 595 és maximum 895 dollárért előrendelhető a C64x nevű termék. A cég munkatársai a Commodore 64 billentyűzetében rejtettek el egy Intel NM10 chipsetre és az Nvidia ION2 grafikus magra épülő Mini-ITX-es alaplapot, s egy Intel Atom D525 típusú, 1,8 GHz órajelű kétmagos processzort. Az ION2-höz 512 megabájt DDR3 RAM tartozik. A konfiguráció - kiépítettségtől függően - 2 vagy 4 gigabájt DDR2-es memóriával, egy IEEE802.11b/g/n kompatibilis WiFi-modullal, Bluetooth-al, DVD-íróval vagy Blu-ray olvasóval, s egy 160 GB és 1 TB közötti merevlemezzel vásárolható meg.

Mindegyik konfiguráció tartalmaz egy 6 csatornás HD audiochipet, gigabites LAN-csatlakozót, HDMI-, DVI-D és VGA-portot. Elérhető egy barebone változat is, ami csak a billentyűzetet és a memóriakártya-olvasót tartalmazza. A legkisebb modell a C64x Basic ugyanúgy 595 dollárba kerül, mint egykor a Commodore 64 1982-ben.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A gépre telepíthető Windows (XP, 2000, Vista, 7), a C64-es játékokat emulátor segítségével jeleníti meg. Az első megrendeléseket a vállalat várhatóan május közepére vagy június elejére teljesíti. A számítógépeket elvileg a világ minden országába, így hazánkba is kiszállítják. A társaság számos más modellt is árul. A Commodore VIC Slim szintén a kétmagos Atom D525 processzorra és az Intel NM10 chipsetre épül, s 395 dollártól rendelhető, míg a Commodore VIC Pro 895 dollártól rendelhető és az Intel Core 2 Duo E7500-as CPU vagy az Intel Core 2 Quad Q9650-es CPU-ján alapul.

A Commodore USA honlapján vannak képek és információk a jövőbeli modellekről is. Látható például az 1,8 GHz órajelű, kétmagos Atom processzorral, touchpaddal és beépített CD/DVD-meghajtóval szerelt Commodore VIC-Plus, illetve az 1,6 GHz órajelű, kétmagos Atom processzorral és beépített LED érintőképernyővel szerelt Commodore VIC-Touch.

Nem ez az első próbálkozás, hogy a legendás márkából pénzt csináljanak. A Commodore C64 licencjogai előbb a holland Tulip Computers céghez kerültek, majd azokat megvásárolta az Ironstone. Később a licenc tulajdonosa a kaliforniai Yeahronimo Media Ventures lett. Már megjelent a botkormányba beépített C64 is és felmerült, hogy játékmárkanév lesz a Commodore. A holland Commodore International Corporation 2008 őszén pedig netbookkal jelentkezett. A felsorolt vállalatok mellett létezik még a Commodore Holdings Corporation, ami Windowst futtató notebookat, asztali PC-ket és tábla PC-ket akar piacra dobni, valamint a Commodore Gaming, amely Wiire és iPhone-készülékre teszi elérhetővé az eredeti C64-es játékokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MegaStorm #34
    Nem ugyanazok a gépek, nem ugyanazok a korszakok, ennyi.
    Nézd már meg a Commodore USA weboldalát, mekkora gagyiság már.
    Kamu, és bukta az egész. Legalább egy sufniban faragott gépet be kellene mutatni néhány renderelt kép helyett...
  • jackoneill90 #33
    A legkisebb modell a C64x Basic ugyanúgy 595 dollárba kerül, mint egykor a Commodore 64 1982-ben.

    Az hogy? a pénz mai értéke nem egyenlő az 1982-es értékével. INFLÁCIÓ GAZDASÁGI VÁLSÁG VAN !!!!!!
  • MegaStorm #32
    jááájjj mekkora fake
  • jaspercry #31
    Nem kellene ennyire szídni,ennek is meg van a helye !Nem kell megvenni!,
    Ez egy jó poén, és ötlet.
    Ódivatú szobába ódivatú holmi kell,az más kérdés,hogy a belseje csúcs hardware.
    Én látok benne fantáziát,már az ötlet,az sirály,az hogyí most ez a cucc itt egy kalap szar az más kérdés.
    Egyébként,ez sokkal jobban nézett ki ,mint a cikkben lévő C64

  • noland #30
    Azért nem kell szenté avatni, én ezt egy poénnak értékelem, az is valami h így él tovább az emlék, ez amolyan retro cucc. Ennél több értelmét nem látom viszont.

  • Zoliz #29
    Ezeknek a pénzhajhász liberálisoknak már semmi sem szent. Minden valaha nagy dolgot (C64) megaláznak.
  • Doktor Kotász #28
    Ha meg az F12-őt akarom megnyomni, akkor azt hogyan kell?
  • lammaer #27
    Bizony igy van ez...
  • lamer the true #26
    Szép volt jó volt meg minden, de amikor úgy kb 12 éve elővettem, hogy retrózzak vele mert rámtörtek a régi emlékek, háát. Szépen visszakerült a padlásra és soha többé nem láttuk egymást.

    Azóta sem hiányolom, mivel bár az akkori játékok szép emlékek, de azért pár kivételével (Defender Of The Crown stb.) mai szemmel iszonyat gagyik :)
  • csimmasz #25
    Ez a maga idelyében is ronda, volt most meg aztán végképp!
    Ekkora baromságot,ezt valaki venni fogja?
    Nekem volt c64-em, meg +4 esem is, nagyon szerettem őket de ezért egy petákot sem adnék!