Gyurkity Péter

Játékgépen dolgozik a Commodore Gaming

Ismét próbálkoznak a nyolcvanas évek egyik legnépszerűbb márkájával: a Commodore Gaming nevű cég a CeBIT-en mutatja be játékgépét, amelynek részleteiről azonban jelenleg semmit nem tudni.

Érdekes húzásra szánta el a magát a cég, hiszen nem kis bátorságra vall ezen a piacon egy újabb játékgép bemutatása. Azt egyelőre nem tudhatjuk, hogy kiket tekintenek a célközönségnek és pontosan mely szegmensből szeretnének egy értékelhető szeletet kiharapni, a készülő gépekről ugyanis az égvilágon semmilyen technikai részlet nem jelent meg.

A Commodore Gaming honlapja alapján valószínűsíthető, hogy ismét a gyökerekhez nyúlnak vissza, vagyis tartózkodnak minden új ötlettől is kizárólag a régi nevekre és fejlesztésekre támaszkodnak, már ami a szoftveres kínálatot jelenti. Itt azonban semmi sem biztos, bár azt nehezen lehet elképzelni, hogy komolyan felvehetnék a versenyt napjaink nagy neveivel, ezért inkább maradunk ennél a verziónál. A CeBIT előtt tehát a sötétben tapogatózunk, igaz előfordulhat, hogy egy üdítő színfoltként jelennek majd meg a kiállításon.

Maga a cég a Commodore International Corporation és a holland The Content Factory közös vállalkozásaként indult útjára 2005 őszén. A mostanra a béka hátsója alatt két kilométeres mélységben tanyázó márkanév esetében további nagy visszaeséstől már nem kell tartani, így mindenképpen érdemes kivárni, hogy mit tudnak összehozni. A vállalat eredetileg konzolos kiegészítőket, illetve átiratokat és mobilra szánt játékokat ígért, eddigi tevékenységét azonban többnyire nagy csend övezte. Egyik területen sem sikerült bankot robbantani, a jelek szerint a nagyközönség inkább a szép emlékeket őrzi, az újragondolt fejlesztésekért nincs igazi érdeklődés.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bermuda3 #12
    birkózósz@rt reggelizett :D:D:D csak vicc volt endrúdí :P télleg kafa lenne úgy játszani... :) másrészt: óóó a régi jó commodore, de szerettem...
  • sathinel #11
    Lol mit ettél?:D Vagy melyik filmet láttad épp hogy ilyen hangulatban vagy?:DDD
  • endrúdí #10
    Vagy 8 darab 64 bites procit és 512 bites gamét nyomnak rá bazze. Például olyan autóversenyt, hogy rácsatlakozik egy műholdra bazze, betöltöd magad az utcákra, mondjuk a nyugatihoz -érted bazze- és real time tudsz versenyezni a körúton. Vagy hazamész a saját házatokhoz -bazze-, szólsz asszonypajtinak, hogy menjen ki a kertbe és a játékban melléállsz bazze. Gyúrunk vazze ?
  • NeoMaN #9
    ezzel együtt
    :P
  • Kensin #8
    Jó kis gépek voltak a commodore-ok, akkor léteztek még olyan játékok, amikkel mindig jókat lehetett játszani.
    Kíváncsi vagyok, mivel fognak előrukkolni.
    Fogják a régi C 64-es gépet, tesznek bele 64 bites procit, és tadaaa! Itt a Commodore x64
  • arty #7
    Phantom konzol mikor jön ki? :D
  • sathinel #6
    lol szerintem 1x évente a többit máshogy hívják vagy nem?
  • szombi #5
    évente hányszor van CeBit???
  • Tetsuo #4
    Hát ja, ba*ott sok pénz kell 1 zsír új konzol fejlesztéséhez, marketinghez..
    DE naon jó érzés lenne 2év múlva Commodore-n nyomni! :)

    Mikoris lesz a CeBit? meg is nézem..
  • Sir Quno Jedi #3
    Bukás...pedig én is vérAmiga rajongó voltam, de a név önmagában már nem áll meg ennyi év után...