Berta Sándor

Játékmárkanév lesz a Commodore

Az egykor fogalomnak számító Commodore név a jövőben hardverkiegészítők és számítógépes, illetve konzolos játékok dobozán fog díszelegni.

Sokan vélik úgy, hogy ez talán méltatlan jövő a nagy előd érdemeihez képest. Ennek oka, hogy Commodore Gaming néven új játékfejlesztő céget hoznak létre a Yeahronimo Media Ventures (YMV) és a The Content Factory nevű vállalatok. A név jelenlegi tulajdonosa a YMV, amely 2005 elején vette meg a nevet a holland Tulip vállalattól. Az YMV a Commodore Gamingbe csak a nevet adja, cserébe a vegyesvállalatba 6 millió eurót öl a The Content Factory amelyik később - 5 éven keresztül - további 12 millió eurót fizet az YMV-nek.

A Commodore Gaming a tervek szerint a klasszikus játékok kiadásával, hardverkiegészítők és játékokhoz használt eszközök forgalmazásával, valamint új játékok fejlesztésével foglalkozik majd. "Reményeink szerint a Commodore újra a régi fényében fog tündökölni, és ismét egyet jelent a számítógépes és a konzolos játékokkal" - nyilatkozta Ben van Wijhe, az YMV vezérigazgatója.

Az első termékek között egyaránt megtalálhatók lesznek az újrafeldolgozott, továbbfejlesztett klasszikus játékok számítógépes és konzolos változatai, valamint a mobiltelefonokra írt programok. Amennyiben a vállalkozás sikeresnek bizonyul, úgy megjelennek majd új játékok is, először csak mobiltelefonokra és más mobil készülékekre, később pedig már PC-re és konzolokra is.

Jelenleg egyébként világszerte több különböző terméket, így mp3-lejátszót, C64-es joystickot, multimédia-terminálokat és otthoni multimédiás készülékeket is árulnak a Commodore márkanév alatt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Fenjoy #9
    Amugy dc++ n fennt van egy 3000 games.nrg file c64 es játékokal, emulátor etc...
  • Fenjoy #8
    Itt mindent megtalálsz
  • Athlon64 #7
    Hol lehet olyan Commodor Game Joy-t rendelni és mennyibe kerűl?
  • Fenjoy #6
    régen, 1 éve talán itt olvastam a Joystickes játék "csodáról", gondolkozom rajta hogy rendelek egyet... gyerek korom része volt a commodore
  • vg #5
    Ez a cikk valami vicc?????
    Már sok sok éve így van ez a Commodore cuccoknál...
  • haxoror #4
  • irkab1rka #3
    Na, remélem nem járatják le.

    Nem szeretnék magyarázkodni az unokáknak, hogy ami most wcpapír, az valamikor a gépek netovábbja volt :)
  • Andris #2
    Olyat én is láttam a MédiaMarktba... nagyot is néztem :) nem láttam már vagy 15 éve a logójukat. Nem gondoltam volna, hogy egy írható lemezen köszön vissza
  • aki kérdez #1
    Hardverkiegészítők eddig is voltak, márha az írható dvd annak számít.