Gyurkity Péter

Új gazdája van a Commodore márkának

Az egykor oly népszerű vállalatot a kaliforniai Yeahronimo Media Ventures vásárolta fel, amely elsősorban zenei anyagok online terjesztésével foglalkozik, és tervbe vette egy saját digitális zenelejátszó kifejlesztését.

A holland Tulip Computers - a márka előző tulajdonosa - bejelentette, hogy 32,6 millió dollárért eladta leányvállalatát. A szerződés révén a márkanév új tulajdonosa a Yeahronimo Media Ventures, amely az idei év júliusában alakult, a SATXS Communications és a Yeahronimo NV közös vállalkozásaként. Mike Freni, a Yeahronimo elnöke az újságírók kérdésére válaszolva elmondta, hogy átveszik a Commodore International európai érdekeltségeit, és folytatják a cég jelenlegi termékeinek forgalmazását. Példaként említette az Mpet nevű digitális lejátszót, az Fpet néven jelzett USB eszközöket, valamint a C64 Direct-to-TV nevű kártyát, amelynek segítségével a TV-n keresztül élvezhetjük az egykor oly népszerű C64-es játékokat.



Az Mpet zenelejátszó WMA és MP3 fájlokat tud kezelni

A vállalat elnöke azonban hozzáfűzte, hogy a Commodore márkanév újra visszatérhet a PC-piacra, és a vállalat Commodore néven saját konfigurációk összeállítását fontolgatja. Emlékeztetett arra, hogy a Commodore annak idején maga is gyártott PC-ket, bár az üzletág akkor nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. "Továbbra is nyitva tartjuk ezt a lehetőséget. Még nem hoztuk meg a végső döntést, de bőven van még időnk ezen gondolkozni" - jelentette ki Freni.

Elmondása szerint a Commodore felvásárlása kiválóan illeszkedik a vállalat jelenlegi profiljához, és a tranzakció révén a Yeahronimo - amely számos nagyobb kiadóval kapcsolatban áll - újabb sikereket érhet el a digitális zenei piacon. A Yeahronimo megalapítása óta foglalkozik egy saját digitális lejátszó létrehozásával, amely nagymértékben megkönnyítené a zenei anyagok és a különböző sporteseményekről készül felvételek terjesztését. Az még egyelőre nem világos, hogy az eljövendő lejátszó is Commodore néven kerülne-e forgalomba, vagy a vállalat más területekre tartogatja a még mindig jól ismert márkanevet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • muerte2 #95
    Pillanatnyilag sajnos pont a pénz a probléma, ugyanis pillanatnyilag a munkanélküliek vidám életét élem. Pontosabban pályakezdő munkanélküli, tehát més segély sincs. Majd lesz valami. egyébként köszi a címet, elteszem valahová, mert ahogy lesz annyi zsém benézek oda.
  • RelakSfromhome #94
    hö?!
  • dez #93
    Akkor meg? Hardver sprite-okról volt szó. (Bár ma már elvileg nem számít, hogy hw vagy sw.)
  • mechorg #92
    Hajj mikor még komodorra telepítettem a wint hogy warezolhassak a szatelites neten, az volt csak szép... Csak nem volt elég usb rajta...
  • neonlight #91
    muerte2: és mi akadályoz meg benne, hogy szert tegyél újra egy Amiga konfigurációra? (hacsak nem a pénz..)
    Látogass el az apro.amiga.hu oldalra és csemegézz. Ott mindig találni turbokártyákat, gépeket, kiegészítőket, stb.
  • RelakS #90
    pláne a teljesen szoftverből működő renderelő motoroknál
  • RelakS #89
    Megnéztem, elhiszem
  • dez #88
    De azok teljesen máshogy működnek hárdverileg.
  • dez #87
    Már be is lett linkelve jópár oldal. Ha esetleg megtennéd, hogy megnézed őket...
  • RelakS #86
    a duke3d-ben is sprite-nak hívták azokat a képeket, amik 3 helyzetet vehettek fel: vagy mindig feléd néztek, vagy függőlegesek, vagy vízszintesek voltak.