Ötvös Tibor

Készül a King Arthur 2

Manapság már szerencsére eljutottunk arra a pontra, hogy egyes hazai fejlesztésű játékokra nem csak nálunk, hanem a világ számos pontján rajongók milliói várnak. Ilyenek voltak a Digital Reality játékai, akik most épp új utakat próbálnak ki (ez lenne ugye a Nadirim) és ilyen a Neocore Games is.

Utóbbiak készítették a remek King Arthurt és a szintén jól sikerült Lionheart: King's Crusade című eposzokat, a hétvégén pedig hivatalosan is bejelentették, hogy folytatódik a King Arthur, melyet ismét a Paradox Interactive ad majd ki. A hivatalos bejelentéssel megjelent egy trailer is, melyet lent lehet látni. Sajnos pontos megjelenési dátummal még nem szolgálhatunk.


A King Arthur II egy új és sötét fantasy világot mutat majd be. Arthur többé már nem egy vitéz uralkodó, hanem ő a Megcsonkított Király, aki megpróbálja helyreállítani megtépázott országát. A fejlesztők szerint a folytatásban az elsőnél hatalmasabb csatákra, erősebb ellenfelekre, jobb kamerakezelésre és a játékmenetet sokkal részletesebben bemutató tutorialra számíthatunk.

"Örömmel vetettük bele magunkat a King Arthur II fejlesztési munkálataiba" - árulta el Pozsonyi Zoltán, a játék producere. "Szeretnénk egy, a rajongók és a játékkal újonnan ismerkedők számára is megfelelő programot letenni az asztalra. És reméljük, hogy az elképesztő új történeti vonallal és az óriási csatákkal meg is felelünk majd az elvárásoknak."

Sajnos további információkkal még nem szolgálhatunk, de amint valami érdekes lát napvilágot a játékról, azonnal beszámolunk róla.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • tomi04 #11
  Engem a játék még 1-szer se vágott ki az asztalra :D:D
  Az íjászok ellen használj nehéz lovasságot vagy támadd több irányból több íjásszal és alkalmazd a "horda"/szétszórt alakzatot az hasznos az íjászok ellen.
  Vagy esetleg hogyha 2-3 szakasznyi íjásszal támadod őket akkor gyorsan elvéreznek az íjászok is :D
  Tudom mert én is az íjászokra építem a stratégiát (legtöbbször be is jön) de van olyan hogy távol kerülnek a seregtől és legyalulják őket :S
  Ja vagy esetleg csak kergesd őket az is eléggé beszokott jönni :D
 • mindero #10
  Nekem sajnos a csatázáson vérzett el, biztos az én hibám, hozzászoktam a TW-os stílushoz. Nem tetszett h pillanatok alatt ledarálják az íjászok az egységeket, meg alapból úgy az egész kezelhetősége nehézkesebb volt.
  Maradok a Third Age modnál :)
 • kicsizoz #9
  Na jó, meggyőztetek! Telepítem újra, kíváncsi vagyok most mi lesz, azóta újabb gépem van, lehet amiatt is más lesz...
 • Molnibalage #8
  Egy éves idézettel jönni biztos, hogy bölcs dolog? Azóta nem volt patch...?
 • kicsizoz #7
  Játékteszt gamekapocs 2010.01.06: "Mindettől függetlenül is melegen ajánlott a Save Game menüpont után nyúlni, ugyanis egyrészt a játék hajlamos mindenféle előjel nélkül kivágni az asztalra..."

  sajna az elsők között megvettem, így a gamestar-os változat már nem érintett, nyilván nem mindenkinek hasal el, de sajnos ez a spórolás jele, hogy nincsen kitesztelve rendesen...
  Lehet a tört verzió jó volt, lesz időm kipróbálom :)
 • Loverman #6
  Gamestar-hoz ingyen adták, tiéd lehetett volna 1995 forintért. Amúgy nem lehet hogy nálad van a baj? Ha több százezer embernek crashelne arról csak tudnánk...
 • Blackeagle13 #5
 • tomi04 #4
  Nagyon jó program egyszerüen nem tudom letenni a zene iszonyu jó az hogy magyar az csak javít a helyzeten és a program nagyon jól ötvözi az egykori kalandjáték könyveket és a stratégiai játékokat :D
  Teljesen eltér a TW sorozattól bár én azt is nagyon szeretem.
  És az tetszik ebbe a játékba hogy tényleg meg kell választani a stratégiát mert ha nem figyelsz a nyilasokra akkor megszívod :D
  Tömören: iszonyu jó program csak ajánlani tudom.
  Bár Világpolgárral egyetértek hogy most ez nagyon "sötét" lesz :S
 • Molnibalage #3
  Az első része demója tetszett. Zenéjét mai napig hallgatom. Csak azért nem vettem meg, mert nem lett volna rá időm. Az TW széria összes részét alázta minden hibája ellenére. (A 3D csatában pár téren nagyon primitív volt a lelkem.)
 • Világpolgár #2
  Kategórián belül utoljára talán az 1996-os Lords of the Realm 2-vel szórakoztam ennyire jól mint a KA-al. Trailer alapján a folytatás nekem már túl sötét lesz. :)