Ötvös Tibor

Dungeons - a Dungeon Keeper 3?

Úgy tűnik, hogy a Dungeon Keeper rajongók igényeit nem a mester, Peter Molyneux elégíti ki, hanem egy német kiadó, a menedzser játékairól elhíresült Kalypso Media.

A méltán népszerű Bullfrog program eddig két részt élt meg, de a rajongók már évek óta várják az esetleges harmadik epizódról szóló bejelentést. Molyneux azonban helyette inkább a Fable című sorozatát bővítette trilógiává, a Dungeon Keeper pedig mindössze egy online változatot kap.



Pótolhatja a Dungeons a klasszikust?
(Összesen 142 szavazat)
  • Igen
    14 % (20 szavazat)
  • Nem
    24 % (34 szavazat)
  • Meglátjuk
    54 % (77 szavazat)
Épp ezért volt örömteli olvasni a Dungeons címet kapott játékról, mely szinte egy az egyben a Dungeon Keepert másolja le és egészíti ki egészen egyedi ötletekkel. A hivatalos bejelentés szerint a Dungeons egy stratégia/szimulátor egyveleg, melyben a játékos megismerheti a valódi alvilágot. A játékos egy megvetendő Dungeon Lordot alakít, aki szeretné megvédeni értékes dolgait a kincsvadászok elől.

Ehhez a Bullfrog-klasszikusban is látott "építek egy dungeont tele csapdákkal és ott majd jól megölöm/elfogom a behatolókat" játékmenetet alkalmazza, melyhez számtalan csapdát, szörnyet és egyéb "vendégváró" eszközöket vethetünk be. Miután elfogtuk a hősöket, kicsit kezelésbe kell vennünk őket a kínzókamránkban és itt két dolog történhet: vagy megadják magukat és csatlakoznak hozzánk vagy meghalnak.



De nem csak a kincsvadászokkal, hanem a szomszédos Dungeon Lordokkal is összeakaszthatjuk a bajszunkat. Sőt, ez kötelező is lesz, hiszen a sztori szerint a másik három uralkodó összefogott ellenünk és kénytelenek vagyunk megvédeni magunkat. A különböző járatokat és termeket itt is a talpnyalóink, a minionok építik és csinosítgatják. Újdonság még, hogy ezúttal szintet is léphetünk. Ez nem tapasztalati pontokat jelent, hanem annyit, hogy nem csak a síkban, hanem a térben is építkezhetünk - vagyis haladhatunk felfelé illetve lefelé is.

Elméletileg 3 szint lesz és mindegyiket egy Lord őrzi, így először őket kell kiiktatni. A Dungeonsban 10 különböző hőssel találkozhatunk, akiket 15 szörnytípussal zavarhatunk ki a területünkről. A bejelentés szerint összesen 20 kampány lesz a játékban. A Dungeons még az idén megjelenik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • narumon #9
    Igen. Semmi köze a DK-hoz. Jobbára egy unalmas ötlettelen valami... :(
  • Bagoly81 #8
    up


    elérhető a neten
    kiprobálta valaki?
  • Julius Caesar #7
    DK2 tényleg nagyon hangulatos játék volt. Szerettem, de kitolni nem tudtam, vhol mindig elakadtam.

    Mindenesetre nekem nincs bent a top 5-ben.
  • Fenrir #6
    Jah, a Duke Nukem végén is a folytatásról :)

    DK2 a kedvenc játékom volt hosszú ideig, egy próbát megér ez is a nosztalgia miatt.
  • Ender Wiggin #5
    Az elsőtől nekem megfájdult a fejem, elszoktam már a pixelrengetegtől. Ráadásul, mivel először a másodikkal játszottam, az első túl gagyi volt, így nem élveztem annyira. A kettesben viszont semmi kivetnivaló nincs, van egy két elem, amit lehetne kiegészíteni, de amúgy úgy tökéletes, ahogy van...
  • Loverman #4
    hm pedig a DK2 CD-jén volt egy teaser a 3-ról
  • ProGabe #3
    ezt mintha én írtam volna :)

    nálam a DK2 minden idők legjobb játéka. na jó, inkább úgy írom, hogy a 2 DK, hisz' már az első rész is fantasztikus volt
  • Ender Wiggin #2
    Nálam a DK2 minden idők legjobb játéka. Ha csak megközelítőleg olyan jó ez is, akkor elégedett leszek.
  • Teppik Amon #1
    Egyik kedvenc játékom a Dungeon Keeper 2! Muhahahahaha ]:>