Alex

Letöltés nélküli zeneszolgáltatást indított a Sony

Letöltés nélküli zenei szolgáltatást indított a Sony, amely az internetkapcsolattal rendelkező szórakoztatóelektronikai berendezéseire kínálja a havidíjért korlátlanul hallgatható albumokat.

A Nagy-Britanniában és Írországban elérhető fizetős szolgáltatás szinte alig különbözik a jól ismert netes "rádióktól", mint amilyen a Spotify, a Pandora, vagy a Last.fm. A Music Unlimited nevű zenetár mintegy 6 millió számot tartalmaz, a felhasználók ezekből válogathatják össze, hogy mit szeretnének hallani a PlayStation 3 játékkonzolokon, a számítógépeken vagy a netezésre alkalmas Bravia televíziókon. A szolgáltatás Európa más országaiban, valamint az Egyesült Államokban és Ausztráliában jövőre lesz elérhető.


A Sony tervei szerint a felhő-alapú (cloud computing) zenei szolgáltatás, avagy az internetes szervereken, a "felhőben" tárolt zenék segíthetik termékei népszerűsítését, és alternatívái lehetnek az Apple iTunes áruházának, amely csupán letölthető tartalmakat kínál. Elemzők szerint azonban a Sony olyan piacra tévedt, ahol már számtalan fizetős és ingyen elérhető szolgáltató működik, az Apple áruházából vásárolt tartalmak ráadásul internetkapcsolat nélkül, "offline" módban is hallgathatók.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • hangulati #5
    a felho (szamitastecnikai) nekem is a kedvencem. orulok, hogy valaki masnak is feltunt. a lenyege: senki sem lehet biztos benne, hogy nincs benne. most majd jon a "kek felho", "zold felho", egyremegy, aztan majd jon a kod. ez is, az is vizalapu. majd kitalalja valaki az esernyot...
  • hangulati #4
    akkor mar csak egy kazettas magnot kell venni, es senkinek nem lehet egyetlen szava sem. legfeljebb megjelennek a 10 terabajtos kazik.
  • opeca #3
    Nem értem én sem ezt a letöltés nélküli dolgot. Hogy jut el a füledbe az információ? Valahol át kell jönnie..., még ha azt mondjuk stream, az akkor is letöltés, az más kérdés, hogy on the fly kapod és nem tárolódik, de ebben mi az újdonság??

    Van nekem egy olyan érzésem, hogy itt már évtizedek óta meglévő technológiákat próbálnak meg újként eladni.

    Ezt a számítási felhőt is felejtsük már el kérem. Ez egy buta név, valami alkesz kitalálta és rendre minden tudálékos szakbarbár ezt emlegeti. Persze vadonatújként beállítva ezt is, mintha nem az egész webes szolgáltatóipar ezen alapulna és mintha nem az egész szerver dolgot erre találták volna ki.

    Ez az IT is kezd hígulni, de csúnyán.



  • B0nFire #2
    De mi az, hogy "letöltés nélküli" zeneszolgáltatás? Ha streamelem, akkor is letöltöm, legfeljebb NEM TÁROLOM el a HDD-n. De letöltöm, ha nézem, hallgatom. Ha a Blikk ír ilyet, akkor még szódával elmegy, de azért egy IT oldalon ezt nem kéne.
  • Segal #1
    Ezt én sem értem minek fizessek ezért ha ott a youtube??? Ott is simán többmillió zeneszám van fent és nem tölti le a gépre...