Berta Sándor

Galapagos - e-könyvszolgáltatás a Sharptól

A japán elektronikai cég bejelentette, hogy a decembertől elérhető Galapagos nevű rendszerben összesen 30 000 újság, magazin és könyv lesz hozzáférhető az emberek számára.

Az e-könyvszolgáltatás mellett a Sharp két Android operációs rendszert futtató tábla-PC-t is piacra dob, szintén Galapagos néven. Az egyik készüléknek 10,8 colos kijelzője lesz és a vállalat elsősorban otthoni használatra ajánlja. A termék az iPadénél nagyobb, 1366 x 768 képpontos HD-felbontással fog rendelkezni, így az olvasók akár a nagyobb formátumú magazinokat is kényelmesen elolvashatják rajta. Emellett kapható lesz egy úgynevezett Pocketbook formátumú, jóval kisebb eszköz is, amelyen szintén az Android fut majd és amelynek a kijelzője 5,5 colos, a maximális felbontása pedig 1024 x 600 képpontos lesz. A gyártó mind a két e-könyvolvasóba LCD-kijelzőket épít be, viszont részletes technikai részleteket egyelőre nem árult el.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Mindkét terméket kifejezetten a japán nyelv és írás egyedi jellemzőire optimalizálták, s az eXtensible Model Data Format (XMDF) használatát támogatják. Egy korábbi bejelentés szerint a Sharp tartalomplatformjának új XMDF-generációja már támogatja a hanganyagok és a videók integrálását az elektronikus anyagokba. A Galapagoshoz tartozó PC-s szoftver segítségével a felhasználók az adataikat átkonvertálhatják az XMDF formátumba és így a különböző fájlokat probléma nélkül megjeleníthetik a tábla C-iken is.

A Sharp a kezdetektől egy Automatic Scheduled Delivery Service nevű előfizetési rendszert kínál a felhasználóknak, hogy így könnyítse meg a periodikusan megjelenő publikációkhoz való hozzáféréseket. Mindez azt jelenti, hogy az olvasó határozhatja meg, hogy mikor akarja elolvasni az adott újság vagy magazin legfrissebb számát. A vállalat emellett elérhetővé teszi az e-könyvek ingyenes tesztverzióit, így egyrészt mindenki beleolvashat a művekbe és ezáltal senkinek sem kell zsákbamacskát vennie, másrészt ez kiváló reklámozási lehetőség a kiadók számára.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A cég végül bejelentette, hogy számos alkalmazást tesz majd elérhetővé a tábla-PC-ihez és folyamatosan bővíteni fogja a három színben (piros, ezüst és fekete) megvásárolható, IEEE 802.11b/g WLAN-modulokkal ellátott készülékei funkcióit. A Sharp egyébként elérhetővé tett egy YouTube-videót a Galapagosról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Inquisitor #2
    Megpróbálnak eladni egy TFt kijelzős Tabletet eBooknak? Annak folyjon ki a szeme aki kitalálta ...
  • fergusonpapa #1
    tetszetős.