MTI

Kiskorúakat védő összefogáshoz csatlakozik a Facebook

A kiskorúak védelmében létrejött összefogáshoz csatlakozott a Facebook. A portál felhasználóinak száma elérte a 350 milliót, és az üzemeltetők szerint biztonságosabbá is vált.

"Úgy véljük, hogy csak akkor lehet szavatolni a gyermekek interneten való biztonságát, ha mindazok együttműködnek, akik ebben elkötelezettek" - mondta Elliot Schrage, a Facebook alelnöke. Az öt internetes csoportból létrejött tanácsadói testület feladata a gyermekek biztonságát javító fejlesztések támogatása. A tanácsadó testület tagjai a Common Sense Media, a ConnectSafety, a WiredSafety, a Childnet International és a Family Online Safety Institute.

A Facebook bejelentése napokkal azután történt, hogy a több mint 350 millió regisztrált felhasználóval rendelkező közösségi portál új adatvédelmi szabályzatot hozott, amelynek értelmében a felhasználók dönthetik el, hogy kik láthatják üzeneteiket, fényképeiket, illetve a profiljukhoz mentett egyéb adatokat.

Az üzemeltetők megszüntették a portál eddigi területi különbségeit is. A portál körzetekre volt felosztva, egy-egy régió olyan nagy területeket foglalt magába, mint Kína vagy India. A terv értelmében teljes egészében felszámolják a regionális hálózati kereteket, és egységes adatvédelmi modellt alkalmaznak. A felhasználókat figyelmeztetni fogják profiljuk frissítésére, és akkor mindenki maga döntheti el, hogy például bejegyzéseit csak a barátai, barátainak a barátai vagy az egész közösség láthatja-e - magyarázta a portál alapítója, Mark Zuckerberg.

A 2004-ben egy harvardi kollégiumi szobából indított Facebook tagjainak száma július közepén érte el a negyedmilliárdot, két hónappal később, szeptemberben már 300 millió körül járt az oldalra regisztráltak száma. A társalapító blogbejelentése szerint a portált használók tábora mára elérte a 350 millió főt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • jaspercry #3
    Köszönjük Emese
  • Dj Faustus #2
    "Én csak azt nem értem, mi a francnak kell ennyire védeni a gyerekeket."
    Ugyanis a szülő nem lehet mindig a gyermeke (ne csak az óvodás, alsó tagozatos általános iskolás korosztályra gondolj) mellett, illetve létezik egy általunk létrehozott dolog, amit társadalomnak nevezünk, aminek szabályai vannak, tagjai meg felelőséggel tartoznak egymás iránt.

    Persze ezen szabályok sokszor túl szigorúnak tűnnek, a társadalom tagjai sokszor túlontúl "védelmezni akarnak" bennünket, de az egyén felelősségére (pláne gyerekeke esetében) sokszor nem lehet tejleskörűen megbízni, mert annak anarchia lenne a vége. Ehhez meg kell találi az arany középutat.
  • Zoli007 #1
    Én csak azt nem értem, mi a francnak kell ennyire védeni a gyerekeket. Amíg nincs eszük, addig a szülők ne engedjék őket netre, facebookra és kész.