Berta Sándor

Facebook - 300 millió regisztrált tag

Újabb mérföldkőhöz érkezett a népszerű közösségi portál. Arra Mark Zuckerberg, a Facebook vezetője és kollégái még legmerészebb álmaikban sem gondoltak, hogy ilyen mértékű eredményt érnek el majd ilyen rövid idő alatt.

A cég a két hónappal ezelőtti 250 millióhoz képest további 50 millióval tudta növelni regisztrált látogatói számát. Mark Zuckerberg a 300 milliós álomhatár átlépéséről a cég blogjában számolt be. A vezető egyúttal bejelentette azt is, hogy a vállalat pénzügyi helyzete sokkal jobb a korábban prognosztizáltnál és reméltnél. Ez a két adat kétségtelenül jó hír a Facebookban tulajdonrésszel rendelkező Microsoft, valamint a Digital Sky Technologies (DST) orosz internetes konszern számára.

A mostani folyamatok alapján Zuckerberg és munkatársai arra számítanak, hogy már a mostani üzleti negyedév végére megvalósulhat egy pozitív tőkeáramlás, ami azt jelenti, hogy a társaságnak több lesz a bevétele, mint a kiadása. Amennyiben ez valóban megtörténik, úgy jócskán túlszárnyalnák az ezen területen eredetileg kitűzött 2010-es határidőt. "Mindez fontos a számunkra, mert hosszú távon is egy erős, független szolgáltatást akarunk létrehozni" - jelentette ki a Facebookot 2004-ben alapító Harvard-hallgató, majd hozzátette: "A 300 millió nagy szám, de ez csak a kezdet."

Az elsődleges célok között szerepel, hogy a közösségi portált még gyorsabbá és hatékonyabbá tegyék. Azonban ez meglehetősen nagy feladat, lévén jelenleg 1 millió látogatóra jut egy programozó vagy mérnök. Zuckerberg megerősítette, hogy a végső célja nem változott: szeretne mindent embert összekötni a Facebook segítségével. Ennek az útnak azonban még csak az elején járnak.

Zuckerberg másfél hete közölte, hogy szeretné, ha a Facebooknak egymilliárd regisztrált tagja lenne. Nem véletlen, hogy a dinamikusan növekvő vállalkozásban tovább növelte részesedését a DST és felmerült az a lehetőség is, hogy a közösségi portált üzemeltető cég a közeljövőben könnyen a tőzsdén landolhat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Rage47 #4
    én regeltem, de nem tudom minek, mert használhatatlan kb:|
  • who am I 7 #3
    én nem vagyok regelve, rohagyanak el
  • hol9672 #2
    Cukkerberg, vagy úgy? Ez is az övék... Még jó, hogy csak álnéven vagyok fenn...
  • B0nFire #1
    Naná, hogy mindenki regisztrálni akar (rajtam kívül), amikor az összes létező IT-fórumon ezt hájpolják, meg minden héten írnak róla.