Gyurkity Péter

Indul a Vista SP2 tesztelése

A Microsoft szép csendben kiküldte a meghívókat a Vista második javítócsomagjának kiválasztott tesztelőinek - ebből nemcsak a tesztelés tényét tudtuk meg, hanem néhány fontos részletet is.

A Neowin.net értesülése szerint a szoftvercég a múlt héten kezdte meg a meghívók kiszórását azon felhasználók számára, akiket kiválasztottak a második javítócsomag tesztelésére. Ez nemcsak a Vista, hanem a Windows Server 2008 esetében is a fontos állomás elérését jelenti, hiszen mindkét operációs rendszer megkapja az SP2 néven jelzett frissítést - néhány kisebb eltéréssel.

A múlt héten mi is beszámoltunk arról, hogy a Microsoft közzétette a javítócsomag leendő oldalát, egyelőre semmilyen konkrétumot nem árulva el annak tartalmáról, illetve pontos megjelenési idejéről. A meghívókból azonban fény derült néhány részletre, amit az oldal rögtön le is hozott: a Vistában elérhetővé válik a Windows Search 4, a frissített Bluetooth vezetéknélküli támogatás (a szabvány 2.1-es verziójának legújabb javításaival), a VIA friss 64 bites processzorainak támogatása, valamint a különféle alkalmazások kompatibilitásának javításai. Egyelőre ennyi derült ki, az újdonságokkal együtt persze az addig megjelenő kisebb-nagyobb frissítések is mind helyet kapnak majd a csomagban.

Ami a Windows Server 2008-at illeti, itt a Terminal Services licenckulcsainál oldják meg a visszafelé kompatibilitást, javul a nyomtatószerver és a spooler szolgáltatás teljesítménye (ez a Vistában is így lesz), részletesebbé válnak a Distributed File System Replication (DFSR) hibajelentései, hogy kiszűrjék a hibás konfigurációkat, megelőzve ezzel a csak később jelentkező szinkronizációs hibákat, valamint bővül a File Replication Service konzol eszköztára.

Mindkét javítócsomag megjelenésére négy héten belül számítanak a jól értesültek - első körben erre nyilván csak a meghívottak körében van esély.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • goofey84 #60
    Azért szerintem igenis lehet tisztelni valakit azért, mert elvégzett egy jogot vagy műszaki egyetemet vagy orvosit és még sorolhatnám. Egy informatikai fórumon azért igencsak idevágó az, hogy ő ebből diplomázott, tehát jobban ért ezekhez a kérdésekhez, mint egy átlag user. Nem véletlen az sem, hogy a tv-be vagy újságokba diplomás és hozzáértő embereket hívnak meg és nem egy érettségivel rendelkező bolti eladót. Mindig azoknak fáj, akik csak mondjuk érettségivel rendelkeznek vagy még azzal sem. Ilyenkor persze jönnek azok a dumák, hogy én is tudtam volna diplomát szerezni, csak.... kérdem én, akkor miért nem mentél egyetemre, ha olyan baromi egyszerű? Az is igaz, hogy valaki egy diplomától még nem lesz automatikusan értékesebb ember, de azért mégis jobban figyelnek egy ügyvéd véleményére, mint egy kukáséra. Egy diplomával értelmiségi vagy és ez sok embernek fáj, mert kisebbségi érzése van ettől, hogy ő nem az. Elnézést a hosszú hszért, de nem kéne valakit azért leugatni, mert egy informatikai fórumon megemlíti, hogy bocsi srácok, de én informatikus vagyok.
  • Csaba42 #59
    Ott valami rendesen el lett rontva, nálam sosem ment 12 GB fölé, még ha rendesen meg is pakoltam.

    jocco: ha ennyire okos vagy, próbáld ki az XP-t minimum RAM mellett. Persze könnyű az XP-nek 1 GB RAM mellett, míg a Vistának is 2 GB-nál, meg a Win98-nak 64 MB-nál. LOL! Jó hogy nem már azt írod, hogy 800 MHz-es cerkán lassú a Vista, míg az XP gyors, és emiatt szar az egész úgy, ahogy van. Komolyan, manapság minden hülye számítógéphez és nethez juthat???
  • DjDano #58
    Hát akkor ott nagy bibi lehetett alapból 7.5 gigát rak fel, nekem 1.5 évig volt fenn a Vista, és 8.5 gigára hízott ennyi idő alatt
  • atis78 #57
    Ja és linuxot tettem helyette ubuntut 5 gigát foglal és tudja ugyanazt mint a vista sőt még többet is!!
  • atis78 #56
    Na, kinek hány gigát foglal a vista??? én 20g után legyalultam mert másként nem lehetett kipucolni
  • Stefling #55
    Vista rules! :D
  • macleod2005 #54
    Faja, már a konzol is témán belül van, de mindegy, mindenki azt használ ami neki tetszik, vagy amire szüksége van.
    Boot idő meg nem téma, notin az xp is tetű, asztalin meg a vista tetű, de nem érdekel mert álltalában reggel így néz ki a folyamat: elosztó bekapcs, gép bekapcs, kávé, mosdás, visszérek megy minden.
    (SP2 nek meg tessék örülni, ingyen van...)
  • bvalek2 #53
    A helyedben nem sokan hencegnének vele, hogy az övék a legrövidebb...
  • vajon kiki #52
    az én tinyxp-m egy P2-300-on 256 MB rammal 12 sec alatt áll fel a bekapcsolás pillanatától , addig a pontig hogy már indítom a total commandert... és akkor nem beszéltem a hibernálásból való felébredésről ami 8 másodperc, bár ekkor még be kell ütnöm a jelszót mielőtt csípőből indítom a totál commandert

    szoval ennyit az összes lamingről ebben az egész kib*szott nyomorék topikban..
  • vajon kiki #51
    egy tetű lassú szar.. a valag rammal is.. XP-n feláll egy másodperc alatt az mplayer 128 mega rammal egy 400-as cerkán. a sok ram a nagy prociteljeseítmény mind-mind a microsoft beépített trójai megfigyelőrendszeréhez kell ami a visztában kiirthatatlanul integrálva vagyon.