goofey84#60
Azért szerintem igenis lehet tisztelni valakit azért, mert elvégzett egy jogot vagy műszaki egyetemet vagy orvosit és még sorolhatnám. Egy informatikai fórumon azért igencsak idevágó az, hogy ő ebből diplomázott, tehát jobban ért ezekhez a kérdésekhez, mint egy átlag user. Nem véletlen az sem, hogy a tv-be vagy újságokba diplomás és hozzáértő embereket hívnak meg és nem egy érettségivel rendelkező bolti eladót. Mindig azoknak fáj, akik csak mondjuk érettségivel rendelkeznek vagy még azzal sem. Ilyenkor persze jönnek azok a dumák, hogy én is tudtam volna diplomát szerezni, csak.... kérdem én, akkor miért nem mentél egyetemre, ha olyan baromi egyszerű? Az is igaz, hogy valaki egy diplomától még nem lesz automatikusan értékesebb ember, de azért mégis jobban figyelnek egy ügyvéd véleményére, mint egy kukáséra. Egy diplomával értelmiségi vagy és ez sok embernek fáj, mert kisebbségi érzése van ettől, hogy ő nem az. Elnézést a hosszú hszért, de nem kéne valakit azért leugatni, mert egy informatikai fórumon megemlíti, hogy bocsi srácok, de én informatikus vagyok.