Gyurkity Péter

A SanDisk szerint csak Vistán lassú az SSD

A cég nemes egyszerűséggel a Vistát hibáztatja, amiért SSD meghajtóik teljesítménye elmarad a riválisokétól. A következő sorozatot már ennek figyelembevételével fejlesztik, a Microsofttal közösen.

Az SSD lassan de biztosan terjed - egyre gyorsabb és megbízhatóbb készülékek látnak napvilágot, igaz a magas árak miatt ezek még mindig nem az átlag vásárlók számára készülnek. A SanDisk vezére a napokban kissé kiborult, és a Vista operációs rendszer igényeit hibáztatta amiatt, hogy saját meghajtóik nem a vártnak megfelelően teljesítenek. A részleteket azonban nem hajlandók elárulni.

Eli Harari vezérigazgató egészen pontosan arról beszélt, hogy a Vista igényei nem esnek egybe a piaci várakozásokkal, ezt pedig elmulasztották figyelembe venni a jelenlegi sorozat vezérlőinek fejlesztésénél. Ennek oka a viszonylag alacsony teljesítmény: a cég meghajtói 67 és 50 MB-t nyújtanak olvasásban, illetve írásban másodpercenként, ezt viszont a hagyományos merevlemezek is simán hozzák. Több teszt is igazolta azon gyanút, miszerint a SanDisk SSD-vel szerelt laptopok és asztali gépek nem jelentenek sebességnövekedést, illetve a riválisok fejlesztései sokkal jobban szerepelnek ezen a téren.

A vezérigazgató kijelentése némileg meglepő, hiszen tavalyi sajtóközleményükben még meglehetősen rózsás képet festettek az új háttértárolók megjelenéséről és azok Vistán történő alkalmazásáról. A jelek szerint a helyzet némileg megváltozott azóta - Harari viszont ígéretet tett arra, hogy az év végén érkező új generáció vezérlői már sokkal jobban teljesítenek majd, így a Vista sem foghatja vissza azok sebességét.

A BetaNews időközben arról számolt be, hogy a cég a Microsoft illetékeseivel közösen dolgozik ezen vezérlőkön. Azt azonban nem hajlandók elárulni, hogy az optimalizálás pontosan mit is takar, így kénytelenek vagyunk beérni azzal, hogy mindez egyedül a Vistát érinti.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • floatr #29
    Mellesleg máshol egy kicsit részletesebben is utána lehet olvasni a témában, ahol kifejtik h pontosan mik a részletei az SSD-gyártók aggályainak. A vista télleg kissé pazarolja az erőforrásokat.
  • floatr #28
    azabaaaaj h a vistát nem csak a korábbi wondózokkal kellene összehasonlítani...
  • JL666 #27
    ezt a mondatot úgy ahogy van kötelező tananyaggá kéne tenni! főleg ott azzal a cionista trójai megfigyelórendszer résszel!
  • endrúdí #26
    Szerintem jó az UAC, mert a bároscsajok netezés közben nem tudják szénné szemetelni a gépet, hogy utána plusz melót okozzanak a rendszergazdáknak.

    A csillivilli Aero nagyon baba,

    kernelszinthez kicsi vagyok, felőlem figyeljék mi érdekel és erősítsenek rá a multik ...

    Jah, a lényeg, hogy trendi legyen ...

    Jó pihit !
  • arrakistor #25
    ...itt arról van szó, hogy a Visztának fontosabb az UAC, meg a júzerral való minél nagyobb kib*szás, a kernelszintű DVD másolásvédelem, a csilivili Aero, a beépített kernelszintű globális cionista trójai megfigyelőrendszer, mint az hogy mekkora sebességgel olvassa a vinyót, használja a RAMot, vagy a videozsugát.. ezek mind mind másodlagos szempontok, fő az hogy legyen az oprencer nagyon trendi
  • Lavigne #24
    muszáj valakibe belekötnöd? :\ nincs TV-d? az aláírásom pont olyan hosszú, amivel egy sorba normálisan, kifér. nem tudom milyen elba**ott böngészőt használsz.
  • gkalcso #23
    Ezt most találtam: http://www.slashgear.com/samsung-64gb-ssd-performance-benchmarks-278717.php

    Tesztgép: Alienware m9750 laptop Windows Vista 32-bit. Eszerint a Samsung sem muzsikált túl jól.
  • nedudu #22
    Fontos az aláírásodnak szétfosni az oldalt?
  • Lavigne #21
    legalább nem azt mondják, hogy csak ebben a naprendszerben lassú az ssd
  • palm pilot #20
    Nálam meg a kiló kenyér van optimalizálva vistára, és linuxon szarul fut.